Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Montblanc vydáva svoje prvé luxusné bezdrôtové slúchadlá

Montblanc vydáva svoje prvé luxusné bezdrôtové slúchadlá
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 3. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Montblanc predstavila svoju prvú súpravu bezdrôtových slúchadiel MB 01 s technológiou potláčania okolitých ruchov. Tieto slúchadlá sú navrhnuté pre dlhé nosenie, no oproti iným populárnym modelom si za luxusnú značku dosť priplatíte.

Chrániče uší na bezdrôtových slúchadlách MB 01, ktoré sa dotýkajú vašej hlavy, sú potiahnuté ovčou kožou, zatiaľ čo samotné ušné poháre sú obalené v silikóne. Výrobca Montblanc sa pritom rozhodol pre rám použiť lesklý hliník. Celková váha slúchadiel je len 280 gramov. Z pohľadu špecifikácií sa môžu slúchadlá MB 01 pochváliť frekvenčným rozsahom 10 – 20 000 kHz, impedanciou menšou ako 32 ohmov a citlivosťou 90 – 100 dBm. Slúchadlá samozrejme podporujú prehrávanie kodekov aptX a AAC.

Bezdrôtové slúchadlá Montblanc MB 01.

Ovládacie prvky modelu MB 01 pôsobia jednoducho. Skladajú sa z tlačidla na spustenie prehrávania alebo pozastavenia, ďalej z tlačidla na prepínanie aktívneho potláčania okolitých ruchov a jedného tlačidla pre aktiváciu digitálneho Asistenta Google. Tlačidlá sú umiestnené na silikónovom pravom puzdre na ucho. Spoločnosť Montblanc zvolila fyzické ovládacie prvky, pretože dotykové ovládacie plochy, ktoré používajú iní výrobcovia, bývajú náchylne na chyby, a to najmä pri nižších teplotách.

Bezdrôtové slúchadlá Montblanc MB 01.

Bezdrôtové slúchadlá Montblanc MB 01 sa nabíjajú prostredníctvom portu USB-C a údajne podporujú viac bodové pripojenie s dosahom 10 metrov cez Bluetooth 5.0. To môže byť užitočné, ak ich chcete mať súčasne prepojené s dvomi zariadeniami. Slúchadlá disponujú senzormi, ktoré detegujú používateľa a automaticky pozastavujú alebo prehrávajú hudbu. Súčasťou výbavy je i kábel s redukciou USB-C na 3,5 mm jack pre prípad, že ich potrebujete pripojiť k zariadeniam, ktoré stále používajú tradičný konektor.

Luxusné bezdrôtové slúchadlá budú dostupné v troch farbách: tmavo hnedej, čiernej a sivej. Prevedenie v čiernej a sivej majú rovnaký strieborný hliníkový rám, zatiaľ čo hnedý model používa rám v zlatej farbe. Sú už k dispozícii za cenu 595 dolárov.

Bezdrôtové slúchadlá Montblanc MB 01.