Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

GravGrip: Hydraulický stabilizátor pre akčné kamery aj smartfóny

GravGrip: Hydraulický stabilizátor pre akčné kamery aj smartfóny
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 6. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pokiaľ ide o ručné stabilizátory obrazu, niektoré môžu byť motorizované a niektoré fungujú výlučne na princípe gravitácie. Nový model GravGrip patrí medzi tie druhé menované, no je jedinečný v tom, že obsahuje hydrauliku.

Ručný stabilizátor obrazu GravGrip je navrhnutý tak, aby pracoval s akčnými kamerami a smartfónmi. Rovnako ako iné mechanické stabilizačné závesy bez batérie, aj GravGrip udržuje plynulé zábery pomocou posunov a náklonom, ktoré kompenzujú otrasy kamery. Od iných stabilizačných systémov sa však odlišuje v tom, že vo svojom otočnom bode využíva hydraulickú kvapalinu. To údajne umožní oveľa plynulejšie pohyby stabilizačného závesu.

Hydraulický stabilizátor obrazu GravGrip.

Posunutím integrovaného protizávažia smerom nahor alebo nadol sa môže používateľ navyše aj nastaviť rýchlosť pohybov stabilizátora GravGrip. Pomocou guľôčkového kĺbu sa toto závažie môže tiež pohybovať zo strany na stranu, aby sa pri použití novej akčnej kamery alebo smartfónu dal na začiatku vyrovnať stabilizačný záves.

Hydraulický stabilizátor obrazu GravGrip.

Celý ručný stabilizátor je odolný voči striekajúcej vode a je vyrobený z nehrdzavejúcej ocele, z hliníka a z nylonu plneného sklenenými vláknami. Váži len 107 gramov a má montážny systém, ktorý je kompatibilný s akčnými kamerami GoPro. GravGrip pritom údajne dokáže pracovať so širokou škálou smartfónov a akčných kamier. K voliteľným doplnkom patrí 127-milimetrová rukoväť a teleskopická predlžovacia tyč.

Hydraulický stabilizátor obrazu GravGrip je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter. Získať sa dá za akciovú cenu 29 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena je 50 dolárov. Distribúcia prvých kusov pre podporovateľov kampane by sa mala začať v auguste 2020.

Hydraulický stabilizátor obrazu GravGrip.