Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Samostatne sa otáčajúci ražeň vám pripraví šťavnaté mäsové pochúťky

Samostatne sa otáčajúci ražeň vám pripraví šťavnaté mäsové pochúťky
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 6. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ražeň na opekanie mäsa je známy už od stredoveku, no vtedy museli ľudia pri ňom stáť a otáčať ním nad otvoreným ohňom. V dnešnej dobe už máme rôzne otočné grily či dokonca elektrické rúry s ražňom. No ROTO-Q 360 sa hrdí tým, že ide o prvý automatický otočný gril, ktorý sa dá použiť v bežnej rúre alebo vonku ako samostatný ražeň pre pečenie na otvorenom ohni.

ROTO-Q 360 automatizuje proces prípravy zdravších a chutnejších jedál, pričom jeho vynikajúcou vlastnosťou je, že na svoju prevádzku nepotrebuje žiadnu energiu, plyn ani palivo. Namiesto toho sa spolieha na odolné navíjacie jadro, ktoré dokáže otáčať vaše mäso po dobu až 60 minút. Čas prípravy sa dá nastaviť ručne podľa toho, koľkokrát otočíte gombíkom, a ak je potrebný dodatočný čas, môžete ho ešte niekoľkokrát otočiť, aby ste jadro znova navinuli.

Samostatne sa otáčajúci ražeň na opekanie mäsa ROTO-Q 360.

No k tomu by podľa výrobcu ani nemalo dôjsť, keďže ROTO-Q 360 v porovnaní s tradičným pečením v pekáčoch znižuje dobu prípravy až o 30 percent. Okrem toho, pečenie na ražni zlepšuje chuť a robí jedlo zdravším, keďže nežiaduce tuky a mastnoty jednoducho stekajú do misky.

S rozmermi 43,4 x 19 x 18,9 cm sa otočný gril ROTO-Q 360 bez problémov zmestí do rúry, no je tiež navrhnutý tak, aby sa dal ľahko prenášať. S váhou 2,42 kg si ho jednoducho zoberiete von na záhradné grilovanie alebo do kempu. Keďže je prístroj úplne neelektrický, po dokončení pečenia sa dá jednoducho vyčistiť a po rozložení sa jednotlivé komponenty dajú dokonca vložiť do umývačky riadu. Ľahká demontáž príde vhod aj pri preprave a skladovaní. Automatický ražeň ROTO-Q 360 sa totiž dá sklopiť na takú veľkosť, aby sa pohodlne zmestil do kuchynskej zásuvky.

Samostatne sa otáčajúci ražeň na opekanie mäsa ROTO-Q 360.

K dispozícii je tiež množstvo doplnkov z nehrdzavejúcej ocele, ktoré ďalej rozširujú možnosti prípravy jedál, ako je vidlica na hot dogy, či mreža na steaky. Nechýba ani špíz a klietka na grilovanú zeleninu či zemiakové hranolky.

Samostatne sa otáčajúci ražeň na opekanie mäsa ROTO-Q 360 sa dodáva v čiernej, bronzovej alebo titánovej farbe, s možnosťou výberu prevedenia aj z nehrdzavejúcej ocele. Momentálne je súčasťou prebiehajúcej start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za 49 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena bola stanovená na 105 dolárov. Distribúcia prvých kusov pre podporovateľov kampane by sa mala začať v októbri 2020.

Samostatne sa otáčajúci ražeň na opekanie mäsa ROTO-Q 360.