Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Digitálny hudobný prehrávač Sleevenote zobrazí album vo vysokom rozlíšení

Digitálny hudobný prehrávač Sleevenote zobrazí album vo vysokom rozlíšení
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 11. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vývojári, ktorí boli frustrovaní, že na trhu neexistuje hudobný prehrávač, ktorý by bol dostatočne veľký na to, aby detailne zobrazil obal albumu, sa rozhodli navrhnúť vlastný produkt s názvom Sleevenote, ktorý milovníkom hudby dodá displej s vysokým rozlíšením.

Jednou z výhod vinylových albumov je ich obal. Nielenže má používateľ k dispozícii snímok kapely alebo umeleckej scény, ale obal tiež môže porozprávať príbeh samotnej nahrávky alebo históriu umelca. Hoci mnoho zariadení pre streamovanie digitálnej hudby zobrazuje náhľady albumov, často práve chýbajú takéto doplnky. A digitálne súbory na stiahnutie ešte viac chýbajú, aj keď k niektorým sú priložené brožúry v PDF.

Nový digitálny hudobný prehrávač Sleevenote však bol navrhnutý tak, aby milovníkom albumov dodal viac informácií. Na prednej strane zariadenia sa nachádza dotykový displej s vysokým rozlíšením, ktorý je o niečo menší ako sedempalcový vinyl a má štvorcový tvar, aby odrážal klasický album alebo formát jedného albumu.

Digitálny hudobný prehrávač Sleevenote.

Fyzické ovládacie prvky prehrávania sú umiestnené navrchu, aby nezasahovali do zobrazenia grafiky albumu, hoci jednotlivé skladby sa dajú vyberať dotykovo priamo na obrazovke prejdením prsta po zadnej strane obalu albumu. Môžu byť zahrnuté aj poznámky na zadnej strane obalu, aby sa používateľ mohol uspokojiť ponorením sa do informácií o hudobníkovi alebo a kapely, čo väčšinou chýba pri digitálnom zážitku z počúvania hudby.

Prehrávač je založený na digitálno-analógovom prevodníku Cirrus pre dosiahnutie zvuku v rozlíšení až 24 bitov / 96 kHz. K dispozícii je zosilňovač pre slúchadlá Wolfson, prísľub celodennej výdrže batérie, 250 GB interného úložiska SSD, ako aj bezdrôtové technológie Wi-Fi a Bluetooth. Samozrejmosťou je 3,5 mm analógový zvukový výstup na pripojenie káblových slúchadiel.

Digitálny hudobný prehrávač Sleevenote.

Okrem toho, že zariadenie je samostatným prehrávačom digitálnej hudby, podporuje aj prehrávanie z populárnych streamovacích služieb, ako sú Apple Music či Spotify. Vývojári tvrdia, že súčasná databáza obrázkov albumov už obsahuje viac ako tisíc albumov a brožúr a ďalšie budú pribúdať. K dispozícii je online nástroj na pridávanie umelcov, ktorý umožňuje dopĺňať do databázy aj obaly vlastných albumov.

V súčasnej podobe prototypu sa hudobný prehrávač Sleevenote uchádza o pozornosť prostredníctvom startup kampane na portáli Indiegogo. Získať sa dá za 596 EUR. Dodávka prvých kusov pre podporovateľov kampane by sa mala začať v októbri 2021.

Digitálny hudobný prehrávač Sleevenote.