Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Roborock S7 vylepšuje vysávanie a mopovanie a sám sa aj vyprázdni

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 1. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Roborock vyrába jedny z najpokročilejších robotických vysávačov a počas výstavy CES 2021 predstavila novú vlajkovú loď Roborock S7. Tá ešte viac vyniká v upratovaní odolných škvŕn a zametaní špiny a prachu, prináša si režim stierania a dokáže sa dokonca sama vyprázdniť.

Nový robotický vysávač a mop v jednom Roborock S7 má sací výkon 2 500 Pa a vývojári vylepšili jeho vnútornú kefu. Tento model používa gumové rebrá namiesto tradičných štetín a má viac úrovní vertikálneho pohybu. To znamená, že by mali vydržať dlhšie a mali by sa dať lepšie čistiť.

Hlavné vylepšenia nájdeme v rámci mopovania. S7-čka dokáže vysávať aj mopovať v jednom čistiacom procese. Je to možné vďaka technológii rozpoznávania povrchov, kedy sa automaticky vytiahne mopovacia časť, keď senzory zaregistrujú koberec. Predtým museli používatelia pre každé čistenie nastaviť buď režim vysávania alebo mopovania.

Robotický vysávač a mop v jednom Roborock S7.

Vývojári pridali do procesu mopovania aj technológiu zvukových vibrácií, s drhnutím rýchlosťou až 3 000 pohybov za minútu. To by malo v praxi znamenať, že si zariadenie poradí aj s odolnejšími škvrnami a nečistotami na tvrdých povrchoch.

Posledným významným vylepšením je funkcia automatického vyprázdňovania. Ide pritom o prvý robotický vysávač Roborock, ktorý dokáže vyprázdniť svoj zásobník na nečistoty sám. Umožní mu to dokovacia stanica, ktorá bude k dispozícii neskôr v tomto roku. Dovtedy budú musieť používatelia tento úkon zvládnuť manuálne.

Robotický vysávač a mop v jednom Roborock S7.

Nádrž na vodu má objem 300 ml, zatiaľ čo zásobník na nečistoty má objem 470 ml. Batéria s kapacitou 5 200 mAh má výdrž približne 3 hodiny prevádzky na jedno nabitie. Nechýbajú moderné funkcie, vrátane podrobného mapovania miestností v domácností prostredníctvom technológie LiDAR a podpory digitálnych hlasových asistentov Amazon Alexa a Asistent Google.

Roborock S7 sa dostane do predaja 24. marca a jeho cena bola stanovená na 649 dolárov. K dispozícii budú modely v čiernej a bielej farbe. Dokovacia stanica pre automatické vyprázdňovanie by mala byť dostupná v júni 2021, pričom cena bude ešte oznámená.

Robotický vysávač a mop v jednom Roborock S7.