Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

McIntosh vydáva prémiový CD prehrávač v štýlovom retro dizajne

McIntosh vydáva prémiový CD prehrávač v štýlovom retro dizajne
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 2. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Veľká časť dnešnej hudby je digitálna a väčšina zo skladieb sa streamuje. No formát CD diskov ešte nie je celkom mŕtvy. Prémiová značka McIntosh Labs totiž do tejto oblasti prináša retro prehrávač, ktorý poriadne roztočí farebné plastové CD disky.

Spoločnosť McIntosh tvrdí, že jej SACD / CD prehrávač MCD85 je navrhnutý tak, aby bol osobitý, aby mohol byť vystavený tak, aby každému „povedal, že tu žije skutočný milovník hudby“. Retro CD prehrávač zaujme robustným telom, v ktorom je zabudovaný predný panel z čierneho skla s priamym LED podsvietením, strieborným obložením, osvetleným logom, otočnými ovládačmi a so značkou z hliníkového tlakového odliatku na každej strane.

SACD / CD prehrávač v retro dizajne McIntosh MCD85.

Pretože sa CD alebo SACD disky, zapisovateľné dátové CD disky alebo DVD disky točia s dvojnásobnou rýchlosťou, dvojitý laserový optický snímač načítava údaje z disku a presúva informácie do medzipamäte, aby bolo možné lepšie sledovať a opraviť prípadné chyby. Jednotka podporuje prehrávanie viacerých formátov vrátane MP3, FLAC, DSD (až do DSD128) a WAV. Je tiež vybavená zvukovým vstupom USB, ktorý dokáže spracovať súbory vo formátoch až DSD256 a DXD 384 kHz. USB port je možné použiť aj na streamovanie hudby z počítača. K dispozícii sú tiež štyri digitálne vstupy (dva koaxiálne a dva optické) pre obsah v PCM do rozlíšenia 192 kHz.

SACD / CD prehrávač v retro dizajne McIntosh MCD85.

Nech už používateľov hudobný vkus akýkoľvek, digitálny hudobný obsah bude prevedený na analógový pre prehrávanie prostredníctvom štvornásobne vyváženého osemkanálového 32-bitového / 192-kHz digitálno-analógového prevodníka. Vyvážené a nevyvážené vstupy umožňujú pripojenie k integrovanému zosilňovaču alebo predzosilňovaču. Samozrejmosťou sú dátové porty pre integráciu s domácim zvukovým vybavením McIntosh a riadenie napájania.

Retro CD prehrávač McIntosh MCD85 sa dá predbežne objednať za cenu 4 500 dolárov. Preprava by sa mala začať koncom tohto mesiaca.

SACD / CD prehrávač v retro dizajne McIntosh MCD85.