Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

THX chce vylepšiť mobilné audio s vlastným USB DAC Onyx

THX chce vylepšiť mobilné audio s vlastným USB DAC Onyx
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 4. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pre ľudí, ktorí hľadajú audio zariadenia, ktoré poskytujú zvuk vo vysokej kvalite, je logo THX istou zárukou kvality. Spoločnosť, ktorá za týmto štandardom stojí, teraz predstavila spoje prvé spotrebiteľské zariadenie v podobe mobilného digitálno-analógového prevodníka (DAC) a zosilňovača s názvom Onyx.

Štandard zvukovej a vizuálnej kvality THX začal fungovať v roku 1983 a mal zabezpečiť presnú reprodukciu soundtracku k tretiemu filmu Hviezdnych vojen - Návrat Jediho, na rôznych miestach. V nasledujúcich rokoch sa certifikácia THX rozšírila zo štúdií a kín aj do spotrebnej elektroniky, audiovizuálneho obsahu, automobilových systémov a ďalších oblastí. Teraz spoločnosť, ktorú vlastní herná značka Razer, vstúpila na spotrebiteľský trh so svojim vlastným produktom.

Nový USB DAC / zosilňovač THX Onyx je postavený na DAC čipe ESS ES9281PRO DAC, ktorý bol predstavený v roku 2019 a ponúka integrovaný modul Master Quality Authenticated (MQA), ktorý umožňuje streamovanie zvuku vo vysokom rozlíšení zo služieb ako je napríklad Tidal.

USB DAC / zosilňovač THX Onyx.

Onyx je tiež prvým DAC / zosilňovačom s integrovanou technológiou THX Achromatic Audio Amplifier (alebo AAA) -78, o ktorej sa tvrdí, že zaisťuje „nekompromisný zvukový zážitok zo slúchadiel poskytovaním najvyššieho verného zvuku na svete s nekonečne nízkou úrovňou šumu, skreslenia a spotrebou energie“.

Táto mobilná konfigurácia dokáže znížiť harmonické, intermodulačné a výhybkové skreslenie až o 40 dB a zároveň umožňuje výkon 180 mW na kanál. To by malo stačiť pre väčšinu spotrebiteľských slúchadiel.

USB DAC / zosilňovač THX Onyx.

Jeden koniec zariadenia Onyx sa pripája do USB-C portu mobilného zdroja hudby (aj keď je zariadenie vybavené adaptérom USB-A na USB-C pre pripojenie k staršiemu hardvéru) a na druhom konci je umiestnený klasický 3,5 mm jack konektor pre slúchadlá. Aj keď Onyx nemá oficiálny znak certifikácie THX, ktorý je totiž k dispozícii len pre výrobcov tretích strán, bolo zariadenie samozrejme testované podľa certifikačných štandardov THX pre mobilné DAC / zosilňovače. K dispozícii je za cenu 199,99 dolárov.

USB DAC / zosilňovač THX Onyx.