Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Leica pomáha na projektore s ultra krátkou projekčnou vzdialenosťou

Leica pomáha na projektore s ultra krátkou projekčnou vzdialenosťou
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 4. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Leica oznámila výsledok svojho partnerstva s čínskou spoločnosťou JMGO, ktorým je nový LED projektor s ultra krátkou projekčnou vzdialenosťou O1 Pro. Ten dokáže premietať v rozlíšení Full HD zo vzdialenosti len niekoľko centimetrov od projekčnej plochy.

Projekt spolupráce spoločností Leica a JMGO sa začal v roku 2020 a výsledkom 12-mesačného obdobia „intenzívnej spolupráce na výskume a vývoji“ je nový projektor JMGO O1 Pro. Toto štýlové zariadenie so zaoblenými krivkami pritom dokáže premietať obraz s uhlopriečkou 100 palcov (2,54 metra) zo vzdialenosti len 20 centimetrov od plátna alebo steny pri pomere vrhaného obrazu 0,21 : 1. Rozlíšenie obrazu je 1 920 x 1 080 pixelov, aj keď je podporovaný vstup 4K. A značka Leica na tomto produkte zaisťuje mimoriadne kvalitnú optiku.

Spoločnosť JMGO sa obrátila na odborníkov z Dynaudio, ktorí vyladili vstavené duálne reproduktory. Tie pritom podporujú technológie Dolby Audio a DTS. Projektor využíva operačný systém Luna od spoločnosti JMGO, je dodávaný s Bluetooth pripojením a HDMI, no a poteší i možnosť hlasového ovládania prostredníctvom digitálnej asistentky Amazon Alexa.

Projektor s ultra krátkou projekčnou vzdialenosťou JMGO O1 Pro, na ktorom spolupracovala spoločnosť Leica.

Prvý projektor série O1 už bol uvedený na trh v Číne a spoločnosť JMGO sa zameriava na otvorenie medzinárodných objednávok od júna. Práve pre tento účel sa pripravuje startup kampaň na portáli Indiegogo. V rámci nej bude okrem modelu O1 Pro ponúkaný aj projektor Smart Wall O1.

Tento model má pomer strán 0,25 : 1 a premieta obraz s uhlopriečkou 2,54 metra zo vzdialenosti len 25 centimetrov od projekčnej plochy. Rozlíšenie je tiež Full HD, s podporou štandardov HLG a HDR10. Jas je udávaný na 800 ANSI lúmenov. Projektor je poháňaný procesorom MediaTek MT9669, má 3 GB RAM a 16 GB úložisko. Vo výbave sa nachádzajú dva USB porty a dva HDMI porty a tiež SPDIF.

O cenách momentálne nepadlo žiadne slovo, takže si bude treba počkať na uvedenie projektorov na startup portáli Indiegogo.

Projektor s ultra krátkou projekčnou vzdialenosťou JMGO O1 Pro, na ktorom spolupracovala spoločnosť Leica.