Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Rýchly Svet technológií - 64

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 5. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V Rýchlom Svete technológií s nami preletíte prehľadom zaujímavých informácií o najnovšom technologickom vývoji a výskume.

S kontrolou nádrží v lodných tankeroch by po novom mohol pomáhať špeciálne navrhnutý dron s názvom Scout 137. Ten dostal do výbavy 4K kameru a laserový modul LiDAR, ktorý pomáha s mapovaním priestoru a vyhýbaniu sa prekážkam. Prípadné praskliny v nádrži pomôže dronu odhaliť šesť LED reflektorov s celkovým jasom až 10 000 lúmenov. Video sa prenáša z dronu do ovládacieho tabletu operátora pomocou káblového pripojenia. Tento kábel tiež slúži na napájanie dronu, takže nie je nutné riešiť nabíjanie alebo výmenu batérie. Počas letu dron vytvára 3D digitálnu mapu vnútra nádrže. Ak operátor alebo softvér na analýzu obrazu v cloudovom systéme zistí akékoľvek praskliny alebo iné poruchy, označí ich polohu na tejto mape, aby ich mohli servisné zložky ľahšie nájsť a opraviť.

Konverzná súprava CargoDrive je navrhnutá tak, aby premenila bežný bicykel na nákladný bicykel s elektrickou asistenciou šliapania do pedálov. Súprava obsahuje 20-palcové predné koleso s 250-wattovým motorom v náboji, hliníkový predný nosič na prepravu nákladu so zabudovanou batériou, svetlomet, stojan a tiež zobrazovaciu jednotku na riadidlá, spolu s ovládaním elektrickej asistencie. Po dokončení montáže môže používateľ na prednom nosiči súpravy prevážať bremená s hmotnosťou až do 30 kilogramov. Súprava mu pritom poskytne elektrickú asistenciu šliapania do pedálov až do maximálnej rýchlosti 25 km za hodinu. Batéria by mala na jedno nabitie poskytnúť dostatok energie na prekonanie vzdialenosti približne 60 kilometrov.