Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Rýchly Svet technológií - 69

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 6. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V Rýchlom Svete technológií s nami preletíte prehľadom zaujímavých informácií o najnovšom technologickom vývoji a výskume.

Elektrický príves Biomega Ein má polypropylénový obal, hliníkový rám a spojovacie rameno, ktoré sa montuje k tyči pod sedadlom bežného bicykla. Príves jazdí na jedinom kolese, ktoré má v náboji integrovaný 250-wattový motor, zatiaľ čo vyberateľná lítium-iónová batéria je umiestnená v tele prívesu. Príves sa môže pritom použiť nielen na prepravu neživého nákladu, ktorý môže byť v prípade potreby chránený plastovým vekom proti dažďu, no dajú sa v ňom tiež prevážať až dve malé deti usadené v pripevnených detských sedačkách tretích strán. Vďaka elektrickému pohonu sa podarilo eliminovať ťažnú hmotnosť prívesu, pričom batéria by mala poskytnúť dostatok energie pre dojazd do vzdialenosti od 85 až do 150 kilometrov na jedno nabitie.

Stacionárny bicykel Playpulse One sa od iných líši v tom, že používateľa motivuje k pohybu tak, že jazda sa stane súčasťou hier. Riadidlá preto obsahujú zabudované herné ovládače s haptickou spätnou väzbou a senzory pre meranie srdcového tepu. Vďaka spolupráci so snímačom kadencie šliapania do pedálov sa tak na integrovanom 24 palcovom dotykovom displeji dajú hrať rôzne videohry, ktoré sú špecifické pre tento systém. Čím rýchlejšie šliape používateľ do pedálov, tým rýchlejšie sa potom pohybuje v hernom prostredí. Hry sa dajú hrať online aj s ďalšími používateľmi rotopedov Playpulse One. K dispozícii je aj možnosť sledovania filmov alebo seriálov zo streamovacích služieb, pričom rotoped sa dá nastaviť tak, aby sa video prehrávalo len pri šliapaní do pedálov.