Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Rýchly Svet technológií - 71

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 6. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V Rýchlom Svete technológií s nami preletíte prehľadom zaujímavých informácií o najnovšom technologickom vývoji a výskume.

Retro herná konzola Evercade VS umožní hranie populárnych titulov z 80-tych a 90-tych rokov. Ku konzole sa dajú pripojiť až štyri ergonomické ovládače, no cez USB port sa môže zapojiť aj vlastný herný ovládač. Konzola používa médiá v podobe herných kaziet, ktoré sú plné kompilácií klasických herných titulov, s výberom od značiek, ako sú Atari, Interplay, Namco, Codemasters a ďalších. Do konzoly je možné zasunúť dve kazety naraz, vďaka čomu si môže hráč vybrať cez jedinú ponuku ľubovoľnú hru z ktorejkoľvek kazety. Konzola využíva aj niekoľko moderných prvkov, ako je HDMI výstup s rozlíšením Full HD a Wi-Fi pripojenie pre aktualizácie systému a hier.

Exteriérová solárna rúra GoSun Sizzle využíva dvojicu veľkých parabolických reflektorov, ktoré zhromažďujú slnečné lúče a koncentrujú slnečnú energiu do izolovanej vákuovej trubice, kde potom zachytené teplo varí jedlo. Vďaka výkonu až 325 wattov, pri plnom slnečnom svetle, sa dá pripraviť jedlo už do 30-tich minút. V prípade, že slnko nesvieti, sa môžu používatelia spoľahnúť aj na zabudované vykurovacie teleso. To je možné pripojiť k zdroju 12-voltového napájania tak, aby sa vákuová trubica zahriala na požadovanú teplotu aj pod mrakmi alebo v noci. Samotná solárna rúra váži 6,3 kilogramu a má rozmery 64 x 60 x 40 centimetrov. No vďaka jej skladacím reflektorom sa dá jednoducho zbaliť, prepraviť alebo uskladniť.