Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

JMGO expanduje s laserovým 4K projektorom typu všetko v jednom

JMGO expanduje s laserovým 4K projektorom typu všetko v jednom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 7. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Minulý mesiac čínska spoločnosť JMGO uviedla na Indiegogo Full HD projektor s veľmi krátkou projekčnou vzdialenosťou, ktorý obsahoval optiku vyvinutú spolu so zobrazovacím titánom Leica a zvukom od dánskeho veterána Dynaudio. Teraz spoločnosť JMGO pripravuje uvedenie 4K trojfarebného Laser TV projektora s názvom JMGO U2.

Tento projektor bude čoskoro uvedený na trh prostredníctvom startup kampane na portáli Kickstarter. Je označovaný ako 4K UHD projektor s trojfarebným laserom s veľmi krátkou projekčnou vzdialenosťou. Ako už názov napovedá, trojfarebný laser vydáva simultánne svetelné zdroje RGB (červená, zelená a modrá) a model U2 podporuje až 114 percent farebnej škály v štandarde BT.2020, čo by malo zaručiť bohaté a živé farby.

K dispozícii je aj obrazová technológia HDR10 a technológia MEMC (Motion Estimation, Motion Compensation), ktorá sa zaoberá rozmazaním počas rýchlo sa pohybujúcich scén. Projektor má obnovovaciu frekvenciu 60 Hz, jas 3 600 ANSI lúmenov a dokáže premietnuť obraz v rozlíšení 3 840 x 2 160 pixelov na obrazovku alebo stenu s uhlopriečkou až 100 palcov (2,54 metra). Funkcia automatického jasu sa postará o prispôsobenie rôznym svetelným podmienkam, aby diváci nemuseli manipulovať s manuálnym ovládaním.

Spoločnosť JMGO opätovne uzavrela partnerstvo so spoločnosťou Dynaudio pre integrovaný zvukový systém, ktorý sa skladá z dvoch 15-wattových a dvoch 10-wattových reproduktorov a veľkej zvukovej dutiny, pre „bohatý, pohlcujúci a realistický zvuk“, ktorý je certifikovaný pre Dolby Audio a aj DTS HD.

Rovnako ako v prípade modelu O1 Pro, aj novinka U2 používa vlastný operačný systém Luna, ktorý poskytuje zážitok z inteligentnej televízie. Projektor je vybavený procesorom MediaTek, spolu s 3 GB RAM a 32 GB úložiskom. Nechýba integrácia Wi-Fi a Bluetooth pre bezdrôtové prenášanie obsahu a jednotka môže byť pripojená k zdroju médií aj káblom cez HDMI.

Režim slabého modrého svetla upravuje obraz tak, aby sa zlepšil komfort pri sledovaní, snímač ochrany zraku deaktivuje svetelný zdroj, keď sa používateľ k nemu priblíži, a spoločnosť JMGO tvrdí, že diváci sa môžu tešiť na tichú prevádzku vďaka inteligentnému chladiacemu systému, ktorý má hlučnosť menšiu ako 28 dB.

Uvádzacia cena v pripravovanej startup kampani na portáli Kickstarter bola stanovená na 2 099 dolárov.