Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

4K laserový projektor Vava Chroma premieta obsah veľmi blízko od steny

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 9. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Kalifornská spoločnosť Vava dúfa, že pritiahne milovníkov domáceho kina svojim novým laserovým projektorom s veľmi krátkou projekčnou vzdialenosťou. Projektor Vava Chroma zobrazuje obsah vo vysokom rozlíšení 4K a je vybavený zvukovým systémom Harman Kardon.

Nový 4K laserový projektor Vava Chroma využíva nezávislé zdroje laserového svetla pre červené, zelené a modré svetlo v kombinácii s fosforovým fluorescenčným svetelným systémom ALDP 4.0 pre dosiahnutie „ohromujúcej úroveň presnosti farieb“. Podporuje pritom obrazovú technológiu HDR10 a dokáže zobraziť až 106 percent farebnej škály Rec.2020. Obsah je premietaný v rozlíšení 4K UHD (3 840 x 2 160 pixelov) pri frekvencii 60 Hz na maximálnu projekčnú plochu s maximálnou uhlopriečkou až 150 palcov (3,81 metra) a to zo vzdialenosti len 44 centimetrov od steny.

4K laserový projektor s veľmi krátkou projekčnou vzdialenosťou Vava Chroma.

Projektor zvláda maximálny jas až 2 500 ANSI lúmenov, takže by mal byť dobrý na sledovanie v ktorúkoľvek dennú alebo nočnú hodinu, pričom má uvádzaný kontrast 300 : 1 ANSI, 3 000 : 1 FOFO (Full-On / Full-Off) a 1 500 000 : 1 dynamický kontrast. K dispozícii je kompenzácia pohybu pre plynulú akciu na projekčnej ploche, osembodová korekcia lichobežníkového skreslenia pre flexibilitu umiestnenia projektora a elektronické zaostrovanie.

Bezdrôtovú konektivitu zaistí dvojpásmové Wi-Fi pripojenie, zatiaľ čo káblové pripojenie je možné prostredníctvom troch HDMI portov, jedného USB portu a ethernetovej siete LAN. Používateľ nemusí nutne pripájať tento štýlový projektor k externému zvukovému systému cez analógové či digitálne zvukové výstupy, pretože projektor disponuje vstavanými 60-W reproduktormi Harman Kardon s podporou technológie Dolby Audio, ktoré sprevádzajú čokoľvek, čo sa premieta, s výkonným zvukom. Pripojenie Bluetooth znamená, že jednotka sa dá použiť aj na streamovanie hudby zo smartfónu.

4K laserový projektor s veľmi krátkou projekčnou vzdialenosťou Vava Chroma.

Projektor Vava Chroma má 32 GB úložisko, 0,3 GB operačnej pamäte, operačný systém Android 9.0 a je dodávaný s podporou systému Android TV, ktorý poskytuje používateľom prístup k tisícom aplikácií vrátane HBO, Hulu, DisneyPlus a Netflix. Projektor je tiež kompatibilný so streamovacími systémami tretích strán, ako sú Apple TV, Chromecast, Fire TV a Roku TV. K dispozícii je tiež možnosť hlasového ovládania cez digitálnu asistentku Amazon Alexa pomocou zabudovaného mikrofónu v diaľkovom ovládači.

Spoločnosť Vava umiestnila projektor Chroma na startup server Indegogo, kde je ponúkaný od
2 799 dolárov, skorí podporovatelia môžu pritom zadarmo získať 100 / 120-palcovú obrazovku ALR. Po skončení promo obdobia je 100-palcová obrazovka ALR voliteľným doplnkom za 649 dolárov, zatiaľ čo 120-palcová verzia stojí 799 dolárov. Dodanie sa odhaduje na začiatok novembra.

4K laserový projektor s veľmi krátkou projekčnou vzdialenosťou Vava Chroma.