Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

MaxAngel prináša 4K laserový projektor s veľmi krátkou projekciou

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 12. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Projektory s veľmi krátkou projekčnou vzdialenosťou sú dobrou voľbou pre tých, ktorí chcú tráviť filmové večery bez toho, aby miestnosti dominoval televízor s veľkou obrazovkou. Nový laserový projektor MaxAngel M1 pritom dokáže premietnuť na stenu obrovský 4K obraz alebo ho poskytne na 100-palcovej obrazovke, ktorá potláča odrazy okolitého svetla.

Nový 4K laserový projektor s veľmi krátkou projekčnou vzdialenosťou MaxAngel M1 využíva procesor Texas Instruments DMD pre premietanie „najživších farieb v skvelom kontraste a v takmer dokonalej čistote“ v rozlíšení obrazu až 3 840 x 2 160 pixelov. Projektor pritom stačí umiestniť len 17 centimetrov od steny alebo obrazovky aby poskytol obraz s uhlopriečkou 100 palcov (2,54 metra). No maximálna veľkosť premietania je až 150 palcov (3,81 metra), hoci už z väčšej vzdialenosti.

4K laserový projektor s veľmi krátkou projekčnou vzdialenosťou MaxAngel M1.

K dispozícii je podpora obrazovej technológie HDR10 pre väčší jas a detaily, zatiaľ čo svietivosť 2 500 ANSI lúmenov by mala zaistiť dobrý obraz aj počas dňa bez toho, aby sa museli zatiahnuť žalúzie. Technológia kompenzácie pohybu sa pritom postará o ostré zábery aj v rýchlo sa pohybujúcich akčných scénach.

Jednotka sa jednotka dodáva s Android TV, vďaka čomu sa dajú využívať tisíce populárnych aplikácií, vrátane služieb Netflix, HBO a Hulu. K dispozícii je aj integrovaný 24-wattový zvukový systém s technológiou virtuálneho priestorového zvuku Dolby pre zábavu typu všetko v jednom.

4K laserový projektor s veľmi krátkou projekčnou vzdialenosťou MaxAngel M1.

Projektor obsahuje aj technológie Wi-Fi a Bluetooth pre bezdrôtový prenos s možnosťou zrkadlenia obsahu zo smartfónu. Medzi ďalšie špecifikácie patrí 3 GB vstavanej operačnej pamäte RAM a 32 GB úložného priestoru, funkcia korekcie lichobežníkového skreslenia a motorizované zaostrovanie. Projektor má tri porty HDMI, vrátane jedného s ARC, port USB, konektor Ethernet a analógové aj digitálne audio výstupy. Spoločnosť MaxAngel uvádza, že vstupné oneskorenie je 67 ms, takže sa projektor dá použiť aj na hranie hier z pripojenej hernej konzoly. Svetelný zdroj LED má životnosť až 25 000 hodín.

4K laserový projektor s veľmi krátkou projekčnou vzdialenosťou MaxAngel M1.

4K laserový projektor s veľmi krátkou projekčnou vzdialenosťou MaxAngel M1 bude mať maloobchodnú cenu 3 299 dolárov. Momentálne sa dá získať prostredníctvom startup kampane na portáli Indiegogo za akciovú cenu 1 699 dolárov. Za balík so 100-palcovou Fresnel obrazovkou zaplatia podporovatelia kampane 2 398 dolárov. Doprava by sa mala začať v januári 2022.