Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nové televízory LG menia spôsob sledovania a používateľské zážitky

Nové televízory LG menia spôsob sledovania a používateľské zážitky
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 1. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť LG Electronics predstavila svoj doposiaľ najpokročilejší a najpôsobivejší rad televízorov, v čele s výnimočnými OLED televízormi pre rok 2022. Vďaka výkonným zobrazovacím technológiám a vylepšenému systému webOS, ktorý ponúka ešte viac inteligentných funkcií a služieb, sa očakáva, že najnovšie modely televízorov LG pozdvihnú úroveň sledovania a používateľského zážitku ako nikdy predtým.

LG OLED

 

Televízory LG OLED, ktoré sú už deväť rokov jedným z lídrov na svetovom trhu prémiových televízorov a osem rokov po sebe získali ocenenie CES Innovation Award, celkom premenili segment prémiových televízorov a stali sa prvou voľbou pre milióny spotrebiteľov na celom svete. OLED televízory využívajú samoemisné (samosvietiace) pixely, ktoré možno individuálne zapínať a vypínať a poskytujú tak dokonalú čiernu, neuveriteľne prirodzené farby a neobmedzený kontrast. OLED bez podsvietenia je tenší a ľahší než všetky ostatné zobrazovacie technológie, čo umožňuje vytvárať dosiaľ nevídané typy obrazoviek, ako sú ohýbateľné a rolovateľné televízory.

Nové modely radu G2, ktoré sú vybavené pokročilým OLED panelom od LG, predstavujú triedu samu pre seba. Vo výbave radu G2 a vybraných radov C2 je taktiež technológia OLED evo, ktorá je ďalším stupňom vo vývoji OLED a prináša vyšší jas pre mimoriadne realistický obraz s úžasnou čistotou obrazu a detailmi. Vďaka novému inteligentnému procesoru LG α (Alpha) 9 Gen 5 a vlastnej technológii Brightness Booster dosahujú televízory radu G2 ešte vyššieho jasu vďaka lepšiemu odvodu tepla a pokročilejším algoritmom.

Rad LG G2 pre rok 2022 predstavuje nový 83palcový model a prvý 97palcový model OLED televízora na svete, ktorý dopĺňa už existujúce 55-, 65- a 77palcové televízory. Televízory radu LG G2 prinášajú vycibrený a atraktívny Gallery Design, ktorý umožňuje efektné zavesenie televízora na stenu. Rad LG C2 ponúka najrozmanitejší výber veľkostí obrazoviek, ktorých bude pre rok 2022 celkom šesť: prvý 42palcový OLED televízor na svete, ideálny pre hranie hier na konzolách a PC a ďalej televízory s uhlopriečkou 48, 55, 65, 77 a 83 palcov. Tento rad OLED televízorov sa vyznačuje tenšími rámčekmi, ktoré okrem elegantnejšieho designu podporujú aj skvelý zážitok zo sledovania.

42-palcový televízor LG OLED C2.

Rýchlejší a inteligentnejší

 

Srdcom väčšiny nových modelov televízorov LG je procesor α9 Gen 5, ktorý využíva hlboké učenie ku zvýšeniu výkonu dopočtu rozlíšení (upscalingu) a poskytuje obrazu trojrozmernejšiu kvalitu výraznejším odlíšením prvkov na popredí a v pozadí. Procesor α9 Gen 5 taktiež rozširuje možnosti funkcie LG AI Sound Pro, ktorá divákom poskytuje realistickejší zvuk, keď umožňuje vstavaným reproduktorom televízorov vytvárať virtuálny priestorový zvuk vo formáte 7.1.2.

Vylepšené používateľské prostredie

 

Používateľské prostredie nových televízorov LG oživuje najnovšia verzia inovatívnej platformy LG Smart TV, ktorá prináša maximálne pohodlie a ľahšie vyhľadávanie obsahu. Platforma webOS 22 zavádza osobné profily, takže si používatelia môžu vychutnať viacej prispôsobený zážitok zo sledovania. V rámci každého profilu si používatelia môžu nastaviť rýchly prístup ku svojim obľúbeným streamovacím službám, získať odporúčanie obsahu na mieru na základe histórie sledovania a v reálnom čase dostávať upozornenie, aby mohli sledovať svoje obľúbené športové tímy. Prihlásenie do profilov možno urobiť buď z prehliadača v televízore, alebo z inteligentného telefónu s funkciou NFC Magic Tap.

NFC Magic Tap možno taktiež použiť k zrkadleniu obrazovky mobilného zariadenia na televízore LG. Diváci môžu taktiež zrkadliť obsah z jedného televízora na iný vo svojej domácnosti pomocou funkcie Room To Room Share, ktorá umožňuje sledovanie káblového alebo satelitného obsahu na inom televízore prostredníctvom Wi-Fi bez potreby ďalšieho set-top-boxu. Novinkou pre rok 2022 je taktiež funkcia Always Ready, ktorá, pokiaľ nie je práve používaná, premení televízor LG na multimediálny displej. Funkcia Always Ready sa ľahko nastavuje v ponuke NASTAVENIE a aktivuje sa stisnutím vypínacieho tlačidla na diaľkovom ovládači LG Remote. Obrazovka sa potom premení na digitálne plátno pre vystavovanie umeleckých diel, sledovanie času alebo prehrávanie hudby.

83-palcový televízor LG OLED C2.

A čo viac, vylepšenie umelej inteligencie ThinQ umožní televízorom LG 2022 stať sa skutočnými centrami inteligentnej domácnosti. Okrem toho, že používateľom poskytne bezproblémové hlasové ovládanie a kompatibilitu s ďalšími zariadeniami s technológiou ThinQ, ponúka teraz ThinQ AI podporu technológie Matter, nového priemyselného štandardu pre bezpečnejšiu a bezproblémovo prepojenú inteligentnú domácnosť, ktorá umožní televízorom LG fungovať ako ovládač pripojených zariadení.

Mimoriadna kvalita obrazu

 

Televízory LG OLED, uznávané spotrebiteľmi, technickými odborníkmi aj najväčšími menami filmového priemyslu, ďalej zvyšujú latku kvality obrazu. Panely použité v radoch OLED televízorov pre rok 2022 boli certifikované globálnou agentúrou pre testovanie výrobkov Intertek na 100% vernosť farieb a 100% objem farieb. Televízory LG OLED sú jedinečné svojou schopnosťou zodpovedať farbám v pôvodnom zdrojovom obsahu a presne vyjadriť všetky farby bez ohľadu na to, ako svetlý alebo tmavý môže zobrazovaný obsah byť.

Všetky televízory LG OLED pre rok 2022 majú flicker-free certifikáty TÜV Rheinland i Underwriters Laboratories a certifikát UL o absencii nepríjemného oslnenia. OLED panely od LG taktiež získali uznanie spoločnosti TÜV Rheinland za nízku úroveň modrého svetla a ako prvý na svete spĺňajú požiadavku na nízku hladinu vyžarovaného modrého svetla, ktorý stanovila americká agentúra pre zdravotné štandardy Eyesafe. Televízory LG uľahčujú filmovým tvorcom využívať ich obrazovú precíznosť a taktiež zákazníkom sledovať filmy tak, ako ich jej tvorcovia zamýšľali, pretože ako prví už v roku 2021 ponúkli automatické prepnutie do obrazového režimu Filmmaker Mode pri sledovaní obsahu z Amazon Prime Video.

97-palcový televízor LG OLED G2.

Bezkonkurenční v hrách

 

Televízory LG OLED si v priebehu rokov pripísali mnoho prvenstiev, spojených s hraním hier: Ako prví tieto OLED televízory podporujú technológiu NVIDIA G-SYNC a ako prvý predviedol 8K OLED televízor hranie v rozlíšení 8K v spojení s grafickými kartami NVIDIA GeForce RTX 30 Series. Vďaka 1milisekundovej dobe odozvy, nízkemu meškaniu na vstupe a až štyrom HDMI portom, podporujúcim generáciu HDMI 2.1, nie je prekvapením, že je LG OLED ideálnou voľbou pre fanúšikov konzolových a počítačových hier. A vďaka podpore cloudových herných platforiem NVIDIA GeForce NOW a Google Stadia sa hráči môžu začať baviť jednoduchým pripojením kompatibilného ovládača.

Novinkou pre rok 2022 je, že zákazníci LG môžu ľahko vyberať a prepínať medzi funkciami a predvoľbami zobrazení, špecifickými pre hry, priamo z ponuky Game Optimizer v televízore. Ponuka Game Optimizer poskytuje rýchly prístup k novému režimu Dark Room Mode, ktorý upravuje jas obrazovky pre lepší herný zážitok pri zhasnutom osvetlení. Z ponuky Game Optimizer sú ľahko prístupné aj nastavenia pre G-SYNC Compatible, FreeSync Premium a variabilnú obnovovaciu frekvenciu (VRR). Naviac sa k predvoľbám pre strieľačky z pohľadu prvej osoby, hry na hrdinov a stratégie v reálnom čase pridáva nový športový režim, ktorý prináša viac detailov pre ešte väčší realizmus.

LG QNED Mini LED

 

Spoločnosť LG, ktorá demonštruje svoje trvalé prvenstvo v oblasti LCD televízorov, taktiež predstavuje rozšírený rad QNED televízorov pre rok 2022. Čerstvý rad televízorov, ktorý sa môže pochváliť vlastnou technológiou LG Quantum Dot NanoCell, hviezdnou reprodukciou farieb so stopercentným objemom. Televízory LG QNED Mini LED, ktoré poskytujú sýte a presné farby v najsvetlejších aj najtmavších častiach scény, sú vďaka technológii LG Precision Dimming schopné aj úžasného kontrastu. Všetky modely počínajúc radom QNED90 sú certifikované pre 100% konzistenciu farieb, takže diváci uvidia vždy rovnako kvalitný obraz a to aj pri rôznych uhloch pohľadu.

86-palcový televízor LG QNED99.

INTERAKTÍVNY ZÁŽITOK

 

V roku 2022 spoločnosť LG taktiež novo definuje rolu televízora pridaním ďalších služieb, ktoré poskytujú osobnejšie a interaktívnejšie zážitky v domácnosti.

LIVENow – Oceňovaná aplikácia LIVENow ponúka prístup k online živým koncertom, programom, športovým prenosom a ďalším prémiovým naživo vysielaným udalostiam, ktorých sa používatelia môžu aktívne zúčastniť a sledovať ich. S aplikáciou LIVENow sa televízor LG stáva bránou k novým virtuálnym zážitkom a ponúka možnosť užiť si koncerty s priateľmi a rodinou aj s fanúšikmi z celého sveta.

1M HomeDance – Špeciálna aplikácia pre tých, ktorí chcú tancovať ako ich obľúbené idoly K-Popu, predstavuje LG TV aplikáciu 1M HomeDance. Aplikácia bola vytvorená v spolupráci s 1MILLION Dance Studio, jedným z najobľúbenejších choreografických tímov K-Popu, a poskytuje široký výber výukových programov, ktoré používateľom pomôžu zdokonaliť ich pohyby. Používatelia si môžu skontrolovať svoju formu pomocou režimu Camera Mode, zatiaľ čo tancujú spolu s profesionálnymi choreografmi z 1MILLION, alebo si dať pauzu, pohodlne sa usadiť a sledovať svoje obľúbené tanečné klipy.

LG Fitness – LG taktiež predstavuje svoju vôbec prvú platformu zameranú na zdravie LG Fitness, ktorá používateľom pomáha užívať si aj doma zdravší životný štýl. Použí-vatelia si môžu nájsť ideálny cvičiaci plán na základe odporúčaní systému, alebo si vy-tvoriť svoj vlastný výberom z rôznych možností, ako je okrem iného rýchly HIIT, pre-ťahovanie celého tela alebo meditácie so sprievodcom a sledovať svoju aktivitu a pok-roky na ovládacom paneli aplikácie.

Independa – S príchodom aplikácie Independa môžu televízory LG pomáhať používateľom aj v starostlivosti o rodinných príslušníkov na diaľku alebo pomáhať seniorom, aby boli nezávislejší. Ako prvá služba z oblasti telemedicíny podporovaná na televízoroch LG je Independa vybavená intuitívnym rozhraním, ktoré používateľom uľahčuje zahájenie videochatu s opatrovateľom alebo poskytuje ľahký prístup k ponuke príslušných odborných služieb. Vyskakovacie oznámenia informujú o tom, že niekto volá a pre ďalšie pripomienky možno nastaviť vlastné upozornenia. Všetky oznámenia a upozornenia sú integrované do systému webOS, takže sú vždy na dosah ruky. Medzi profesionálne služby, dostupné v systéme Independa, patrí okrem iného Dentulu (online zubná konzultácia), Capital Rx (lekárenská zľavová platforma), Coverdell (výhody zubného poistenia), WebMD (vzdelávacie videá na lekárskej úrovni) a Sprio100 (fitness programy pre seniorov).

LG OLED evo Gallery Edition.

(Zdroj: Tlačová správa LG)