Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Laserový 4K projektor Nebula Cosmos rozžiari domácu filmovú noc

Laserový 4K projektor Nebula Cosmos rozžiari domácu filmovú noc
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 1. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Anker Innovations sa vrátila na Kickstarter s novým prírastkom do radu DLP projektorov Nebula. Ako už názov napovedá, Cosmos Laser 4K prináša zdroj laserového svetla pre sledovanie na stene s uhlopriečkou až 150 palcov (3,81 metra) pri jase 2 400 lúmenov.

Aj keď by vás integrovaná rukoväť na prenášanie mohla prinútiť myslieť si, že nový 4K laserový projektor s dlhou projekčnou vzdialenosťou od spoločnosti Anker bol navrhnutý pre premietanie na cestách, nemá integrovanú batériu. Používatelia si tak budú musieť nájsť elektrickú zásuvku alebo prenosnú napájaciu stanicu, ako je vlastný model 545 od spoločnosti Anker, ktorý nie je súčasťou dodávky.

Milovníci filmov si môžu vychutnať obsah v rozlíšení 4K UHD (3 840 x 2 160 pixelov) vo veľkostiach, vďaka ktorým by sa mnohé televízory v obývačkách mohli cítiť ako malé, pričom obraz má až 150-palcovú uhlopriečku (3,81 metra) zo vzdialenosti 4,22 metra od steny alebo plátna, až po uhlopriečku 60 palcov (1,52 metra) zo vzdialenosti 1,69 metra. Pri použití projekčného plátna alebo obrazovky jednotka automaticky vyrovná obraz pre jednoduché nastavenie. S flexibilitou polohovania by malo pomôcť aj automatické zaostrovanie a automatická korekcia lichobežníkového skreslenia.

Projektor Anker Nebula Cosmos Laser 4K.

Projektor podporuje 100 percent farebnej škály Rec.709 a tiež obrazovú technológiu HDR10. Systém Laser Forge Image Engine obsahuje softvér ALPD 3.0 na kontrolu jasu, sýtosti a kontrastu pre sledovanie obsahu podobne ako v kine, zatiaľ čo laserový zdroj fosforového svetla má svietivosť 2 400 lúmenov udávanú životnosť až 25 000 hodín.

Jednotka je vybavená procesorom ARM Cortex-A55 a grafikou Mali, spolu s 2 GB operačnej pamäte RAM a 16 GB úložného priestoru. K dispozícii sú bezdrôtové technológie Bluetooth 5.0 a dvojpásmové Wi-Fi. Android TV 10 umožní prístup k tisíckam zábavných aplikácií, vrátane streamovacích služieb ako sú Disney Plus, HBO, Amazon Prime, Hulu a Netflix. Je tu aj podpora pre Chromecast.

Projektor Anker Nebula Cosmos Laser 4K.

Káblové pripojenia zahŕňajú USB a HDMI porty, a hoci je tu výstupný audio konektor, projektor má aj dva 10-W širokopásmové reproduktory a dva 5-W výškové reproduktory pre výkonné ozvučenie s podporou Dolby a AiFi.

Nový projektor Anker Nebula Cosmos Laser 4K, ktorý bol predstavený aj na veľtrhu CES 2022 v Las Vegas, je súčasťou startup kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať od 1 299 dolárov. Ponúkaná je aj menej schopná HD verzia za 999 dolárov. Ak všetko pôjde podľa plánu výrobcu, distribúcia by sa mala začať v marci.

Projektor Anker Nebula Cosmos Laser 4K.