Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Titánový prstenec prináša zaujímavý spôsob merania vzdialenosti

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 11. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci sú multifunkčné nástroje na každodenné nosenie užitočné v mnohých veciach, v oblasti merania nemusia byť dostatočné. Nový titánový prstenec Tiroler to napravuje tým, že do multifunkčnej súpravy pridáva možnosť merania vzdialenosti v inteligentnom prenosnom dizajne.

Aj keď má multifunkčný nástroj integrované pravítko, zvyčajne nie je príliš dlhé, takže musí používateľ merať v niekoľkých krokoch, čo nemusí byť presné a je to otravné. Zmeniť to chce nový titánový prsteň s názvom Tiroler, ktorý je v súčasnosti predmetom startup kampane na portáli Kickstarter.

Prstenec zariadenia je navrhnutý tak, že keď ho používateľ drží zvonka, vnútorné koliesko sa môže voľne otáčať. Keď ho používateľ bude kotúľať po povrchu, stredové koliesko, ktoré je označené buď imperiálnou, alebo metrickou stupnicou, sa bude otáčať. Čísla sa zobrazujú cez malé okienko vo vonkajšom krúžku a zakaždým, keď sa dokončí jedna otáčka, sa ozve to, čo tvorcovia nazývajú ako „uspokojivé kliknutie“, ktoré pomôže používateľovi sledovať, ako ďaleko sa zariadenie pretočilo.

V prípade metrickej verzie sa toto kliknutie ozýva každých 10 centimetrov. Pri imperiálnej verzii sa kliknutie ozve po každých piatich odvinutých palcoch. Je to šikovný spôsob, ako vložiť takmer neobmedzené možnosti merania do veľmi malého zariadenia, pokiaľ dokážete sledovať kliknutia v hlave.

Merací prstenec Tiroler.

Vďaka svojej rolovacej konštrukcii je merací prstenec Tiroler skvelý aj na meranie predmetov zvláštneho tvaru, ako je napríklad sedací vankúš alebo okrúhla miska. A zbaví vás nutnosti zápasiť s ostrými a ohnutými kovovými pásmi, ktoré sú bežné vo väčšine meracích pásiem. Navyše je zariadenie vyhotovené v elegantnom dizajne, no ak to nie je celkom váš štýl, je k dispozícii aj s malým koženým puzdrom na prenášanie, ktoré umožňuje ho pripnúť na kľúčenku.

Merací prstenec Tiroler sa dá získať podporou už financovanej startup kampane na portáli Kickstarter. Metrická verzia je ponúkaná za akciovú cenu 8 650 JPY (okolo 53 EUR), zatiaľ čo imperiálna verzia stojí 10 300 JPY (približne 64 EUR). Distribúcia prvých kusov by sa mala rozbehnúť v decembri tohto roka.