Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ako sa viac netrápiť s chladením a vyrezávaním polystyrénu pri izolácii podlahy?

Autor:
Lubo Straka
Zverejnené:
22. 10. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pri stavbe, ale aj pri rekonštrukcii domu rozhodne platí, že s tepelnou izoláciou by sa malo začať už od podlahy. Práve takýmto spôsobom sa únik tepla, aj z podlahového vykurovania, výrazne zníži. Dnes je pre izoláciu podlahy na výber množstvo rôznych materiálov, no zrejme najobľúbenejší sa stal podlahový polystyrén. Často však treba pri jeho kladení bojovať s rôznymi vodovodnými rúrkami či elektrikárskymi chráničkami.

Neustále vyrezávanie, zarezávanie a odrezávanie z tabúľ polystyrénu prácu zdržuje a vytvára miesta, kde izolácia chýba. No a vo výsledku polystyrén aj tak kopíruje podlahu, ktorá nemusí byť vždy rovná, a tak to môže vyzerať ako rozbúrené more. Aj preto zrejme vznikla technológia, pri ktorej sa polystyrén nanáša liatím. Šikovní Slováci z Liateho Polystyrénu tak pomocou sypkej zmesi vytvoria takmer dokonalú rovinu a zalejú aj tie najmenšie škáry. Tá istá inovácia pritom dokáže tiež predĺžiť bazénovú sezónu.

Polystyrén - syntetický polymér, ktorého história siaha až do roku 1839. Už vtedy na neho prišiel istý nemecký lekárnik, no získal ho z prírodnej živice. Až o 100 rokov neskôr, teda v 1939tom sa spustila jeho komerčná výroba.

„Polystyrén sa stal populárny najmä vďaka svojim vlastnostiam ako je nízka hmotnosť, istá odolnosť voči vlhkosti a pre svoje silné tepelnoizolačné vlastnosti. V poslednom období sa pritom čoraz viac zdôrazňuje jeho vplyv na životné prostredie. A aj preto sme sa rozhodli ísť smerom mechanickej recyklácie, vďaka ktorej vzniká nová, unikátna technológia,“ hovorí Attila Gál, produktový manažér, Liaty polystyrén.

Nepochybne každý vie, že tabule polystyrénu tvoria malé guličky. Práve pri mechanickej recyklácii sa pritom tabule pomelú naspäť na tieto drobné čiastočky, ktoré sa stali základom aj pri vytváraní izolačnej zmesi Slovákov, s názvom IZOCEM.

„Ide o unikátnu zmes recyklovaného polystyrénu a minerálneho spojiva. Všetko sa to začína v nákladnom vozidle, ktoré je technologicky vybavené práve na výrobu danej zmesi. Vďaka nemu tak všetko potrebné dopravíme na stavbu, a priamo tam vyrobíme na mieru toľko polystyrénu, koľko si daná stavba vyžaduje. Zmes je pritom súdržná a jednoliata.“

V podstate by sa dala technológia prirovnať k procesu, pri ktorom vznikajú liate potery či podlahy. Vozidlo je vybavené násypkou pre polystyrénový recyklát, s objemom viac ako 17 metrov kubických. Jeho súčasťou je aj 5 tonová nádrž na minerálne spojivo.

„Vozidlo je vybavené technológiami, ktoré sa postarajú o namiešanie potrebnej zmesi. Stačí len naprogramovať výsledné parametre a množstvo a o všetko ostatné sa postará automatika. Podobne ako pri liatí podláh a poterov, aj tu je potrebné pripojiť ešte zdroj vody, ktorá aktivuje spojivo. Potom sa už cez hadice dostáva na požadované miesto vyrobená zmes, v množstve do vopred nameraných a nastavených výšok,“ dodáva Attila Gál, produktový manažér, Liaty polystyrén.

Ak by sa aj stalo, že sa obsah násypky pre polystyrénový recyklát blíži ku dnu, dá sa pohodlne niekoľko krát doplniť. Aj vďaka tomu dokážu Slováci z Liateho polystyrénu vyrobiť na jednom mieste zhruba až do 60 metrov kubických izolácie IZOCEM.

„Už od začiatku sme vytvorili dve naše receptúry podľa hustoty a zaťažiteľnosti polystyrénovej zmesi. V základe je zaťažiteľnosť až 500 kilogramov na meter štvorcový, ktorú vieme pri hutnejšej a tvrdšej zmesi zvýšiť až na dvojnásobok, teda na 1000 kilogramov na meter štvorcový. Hodí sa to najmä v prípade podzemných garáží alebo pri priemyselných halách,“ hovorí Csaba Gál, generálny riaditeľ, Liaty polystyrén.

Kým mäkšiu zmes dokážu odborníci z Liateho polystyrénu nanášať od hrúbky 5 centimetrov, pri tvrdšej je to už od 3 a pol centimetra. V základe má pritom meter kubický IZOCEMU váhu 120 kilogramov a po odparení vody zostáva potom 80 kilogramov. No aj napriek tomu, že sa tento polystyrén vyrobí priamo na stavbe, má v základe, po vytvrdnutí, minimálne také isté vlastnosti ako ten fabrický, tabuľový, ktorý sa pokladá. Nejde pritom o žiadny ľahčený betón, ale o čistý polystyrén.

„Výhodou našej zmesi oproti ľahčenému betónu je nielen lepšia tepelno-izolačná vlastnosť, ale aj možné zníženie kročajového hluku, a to o 25 až 32 decibelov. Už po necelých dvoch dňoch od aplikácie je možné po vyliatom polystyréne chodiť. No a po 5tich dňoch sa už dajú aj liať potery,“ vysvetľuje Csaba Gál, generálny riaditeľ, Liaty polystyrén.

IZOCEM od Slovákov z Liateho polystyrénu si teda prináša mnohé vlastnosti ako je rýchlosť zaizolovania stavby, či vyrovnanie nerovností podlahy, prípadne vyplnenie akýchkoľvek škár, čo prináša väčšiu efektívnosť pri spotrebe energií. Takýto systém je pritom možné použiť nielen na podlahy domov, bytov, garáží či rôznych hál, ale aj na nosné stropy, drevené trámové, či klenbové stropy, ako aj medzi drevené trámy a tiež na izoláciu plochých striech so sklonom.

No značné skúsenosti majú Slováci s polystyrénovou zmesou aj pri izolácii bazénov, čo môže ich majiteľom, celkom zaujímavo, predĺžiť kúpaciu sezónu. A navyše, všetko podčiarkuje aj dlhodobo udržateľný a ekologický prístup našincov, ktorý sa pre svoju technológiu rozhodli využívať už recyklovaný polystyrén.