Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

IKEA: Bezdrôtové nabíjanie v nábytkovom zariadení

IKEA: Bezdrôtové nabíjanie v nábytkovom zariadení
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 3. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

IKEA spúšťa prvú z nových dizajnérskych kolekcií, vkusne integrujúcu bezdrôtové nabíjanie pre mobilné telefóny a tablety do prvkov bytového zariadenia. Nové riešenie, pridávajúce nočným stolíkom, svietidlám a stolom funkciu bezdrôtového nabíjania, bude v Európe a v Severnej Amerike uvedené na trh v apríli 2015 a následne na celom svete.

Kolekcia IKEA pre bezdrôtové nabíjanie je súčasťou úsilia o tzv. prepojený domov, v rámci ktorého sa IKEA snaží integrovať inovatívne riešenia s cieľom skvalitňovať život v domácnosti. Pri vývoji kolekcie použila IKEA novú ale dostupnú technológiu, ktorá nahradí káblové nabíjanie za elegantnejší a dokonalejší bezdrôtový spôsob, aby tak uspokojila potreby nabíjania ľudí doma aj v práci.

Technológia stavia na spolupráci s globálnym certifikačným štandardom Qi. O dizajn nového sortimentu, úpravu nočných stolíkov, stolov, stojacej a stolovej lampy na stabilné miesta bezdrôtového nabíjania, sa postaral v prevažnej miere David Wahl.

IKEA bezdrôtové nabíjanie

„Vytvorili sme praktické bezdrôtové riešenia, vďaka ktorým nevkusným káblovým nabíjačkám už zrejme odzvonilo. Na niektorých výrobkoch sa dá nabíjať viacero zariadení naraz, bez vytŕčajúcich káblov,“ hovorí David Wahl.

IKEA každým rokom uvádza na trh dizajnérsky hodnotnú kolekciu, ktorá je stelesneným našej vášne pre krajší domov. Naším cieľom je namiesto jednej či dvoch takýchto kolekcií predstaviť zhruba desať dizajnérskych kolekcií ročne.

IKEA bezdrôtové nabíjanie

(Zdroj: Tlačová správa IKEA)