Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Klávesnica Centerpiece zobrazuje počas písania interaktívne vizuály

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 12. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Množstvo dnešných hráčov má svoj herný brloh osvetlený viacerými oslňujúcimi LED diódami. Či už je to osvetlenie počítača, myši, monitoru alebo podsvietená klávesnica. V tomto duchu je nová herná klávesnica Centerpiece od spoločnosti Finalmouse novým kráľom. Dokáže totiž zobrazovať pôsobivé interaktívne vizuály priamo pod klávesmi.

Telo klávesnice je vyrobené z eloxovaného hliníka, pričom horný rám okolo kláves má vygravírované zaujímavé vzory. Samotné klávesy sú priehľadné a pod nimi sa nachádza plnofarebný displej, ktorý poháňa zabudovaný výpočtový a grafický procesor.

Na tomto displeji bežia interaktívne vizuály vytvorené na platforme Unreal Engine 5, takže pod klávesnicou môžu plávať malé rybky a utekať pred prstami používateľa. Alebo môžu klávesy pri písaní dramaticky vybuchovať alebo tam môže byť zobrazené v podstate čokoľvek, čo používateľ chce, ak si to sám navrhne a nahrá cez aplikáciu Steam.

Herná klávesnica s LED displejom pod klávesmi Finalmouse Centerpiece.

Spoločnosť Finalmouse tvrdí, že je „úplne odolná voči búchaniu frustrovaného hráča“ a je „schopná vydržať intenzívne zneužívanie“, čo je dvojica fráz, ktorá ponúka trochu smutný pohľad na svet, v ktorom žijeme. Klávesnica pracuje s „vlastnými mechanickými spínačmi s automatickým premazaním“ vyvinutými v spolupráci so spoločnosťou Gateron, alebo s analógovým spínačom s halovým efektom, podľa preferencie používateľa. Hráči majú možnosť si nastaviť vlastné body aktivácie a uvoľnenia kláves.

Herná klávesnica s LED displejom pod klávesmi Finalmouse Centerpiece.

Ak chce používateľ skutočne hrať hry naplno, namiesto toho, aby sa chválil rôznymi vizuálmi, na boku klávesnice je malý ovládač, ktorým sa dá znížiť jas displeja pod klávesmi.

Klávesnica Centerpiece sa zapája pomocou jediného kábla USB-C a jej integrované výpočtové spracovanie predstavuje nulovú záťaž pre počítač. K dispozícii bude niekedy začiatkom budúceho roka za cenu 349 USD.

Herná klávesnica s LED displejom pod klávesmi Finalmouse Centerpiece.