Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Dostupný notebook s druhým displejom, ktorý sa preklopí aj dozadu

Dostupný notebook s druhým displejom, ktorý sa preklopí aj dozadu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 9. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Formát notebooku sa neustále vyvíja, pričom výskum definitívne ukázal, že dve obrazovky sú lepšie ako jedna, pretože používateľom poskytujú 40 až 50% zvýšenie produktivity a ich spokojnosť počas práce s takýmto rozložením obrazoviek sa zvýši až o 98%.

Na trh sa doteraz dostali tri notebooky s dvoma obrazovkami, a to Lenovo Yoga Book 9i, Asus ZenBook Duo a Lenovo ThinkPad X1 Fold. Všetky pritom bežia na operačnom systéme Microsoft Windows a všetky majú sekundárny displej umiestnený nad primárnou obrazovkou. Poskytujú teda riešenie s dvoma obrazovkami, ale nie ideálnu konfiguráciu obrazoviek, ktoré sú umiestnené vedľa seba, teda tú, ktorú uprednostňuje väčšina ľudí, najmä tí, ktorí nosia okuliare s premenlivým zaostrením.

Notebook s druhým bočným displejom AceMagic X1.

Čínska spoločnosť AceMagic teraz začala prijímať predbežné objednávky na svoj notebook X1 s dvoma displejmi, ktorý predstavila na veľtrhu Computex na Taiwane. Za uvádzaciu cenu 899 dolárov (približne euro) by teda nový notebook AceMagic X1 mohol zmeniť pravidlá hry.

Notebook s druhým bočným displejom AceMagic X1.

AceMagic X1 má pritom zabudovanú dvojicu 14,1-palcových displejov s rozlíšením 1080p. V rozloženom stave sú obrazovky vedľa seba, ale vďaka dômyselnému špirálovému skladaciemu mechanizmu sa dá druhá obrazovka preklopiť tak, aby bola chrbtom k hlavnej obrazovke. To umožňuje zdieľanie obrazovky s druhým používateľom so zachovaním očného kontaktu.

Notebook s druhým bočným displejom AceMagic X1.

Možnosti lepšej spolupráce s novým notebookom X1 sa zdajú byť nekonečné. Možnosť vidieť tvár osoby, s ktorou zdieľate druhú obrazovku, má zjavný potenciál pre individuálne koučovanie a vyučovanie, lepšie predajné prezentácie a obrovský potenciál pre nové zážitky z hier jeden na jedného. Je to zrejme dizajn s obrovským potenciálom spolupráce. Je to aj preto, že ide o prvý notebook dvoma displejmi vedľa seba, čo je samo o sebe významným míľnikom v histórii prenosných počítačov.

Notebook s druhým bočným displejom AceMagic X1.