Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

25,3 palcový farebný E Ink monitor zrýchľuje obnovu obrazovky

25,3 palcový farebný E Ink monitor zrýchľuje obnovu obrazovky
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 10. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Minulý rok spoločnosť Dasung uviedla na trh prvý farebný E Ink (elektronický atrament) monitor na svete, ktorý bol dostupný so zakrivenými alebo plochými panelmi. Teraz aktualizovala vzorec pre model podobnej veľkosti, ktorý sa môže pochváliť super rýchlou (pre technológiu E Ink) obnovovacou frekvenciou 33 Hz.

Vo všeobecnosti platí, že čím rýchlejšie sa obraz na obrazovke obnovuje, tým plynulejšie sú pohyblivé obrázky a tým lepší je vizuálny zážitok pre používateľa. V prípade E Ink displejov môže byť sledovanie videí na e-notebooku alebo väčšej obrazovke frustrujúcim zážitkom z dôvodu relatívne nízkych obnovovacích frekvencií v porovnaní s mnohými dnes predávanými LCD / LED panelmi, ktoré sa obnovia najmenej 60-krát za sekundu, alebo pri 60 Hz. Niektoré herné monitory zvládnu štyrikrát toľko.

Farebný E Ink monitor Dasung 33-Hz Paperlike Color.

Takže aj keď 33 Hz stále nebude priamo konkurovať rozšírenejšej technológii, stále je to celkom dobré pre technológiu E Ink a malo by výrazne znížiť duchov a rozmazanie obrazu. Spoločnosť Dasung zverejnila video, ktoré zobrazuje LCD panel a novú obrazovku Paperlike Color, aby pomohla potenciálnym kupcom pochopiť možnosti novej technológie.

25,3-palcový displej je postavený na rovnakej technológii Kaleido 3 ePaper ako predtým, ale spoločnosť Dasung vyvinula niekoľko nových algoritmov na zlepšenie výkonu. Farby na obrazovke sú vylepšené algoritmom Dasung X-Color Filter a algoritmus Auto-Clear znižuje problémy so zostatkovým obrazom.

Farebný E Ink monitor Dasung 33-Hz Paperlike Color.

Pridaním k takzvanej technológii God-Level High Refresh spoločnosť sľubuje „kúzlo rýchlosti E Ink, ktoré úplne rozbije vaše predsudky o displejoch E Ink“. A zdá sa, že toto je len začiatok, keďže promo reklama spomína „ešte vyššie obnovovacie frekvencie na obzore“.

Technológia Kaleido 3 E Ink ponúka rozlíšenie 3 200 x 1 800 pixelov pri pomere strán 16 : 9. „Superveľké“ predné svetlo s nastaviteľným jasom a teplotou farieb znižuje potrebu pracovať v dobre osvetlenej domácej kancelárii. Na optimalizáciu obrazu sú zahrnuté fyzické tlačidlá.

Farebný E Ink monitor Dasung 33-Hz Paperlike Color.

Používatelia môžu pripojiť monitor k počítaču cez kábel HDMI alebo DisplayPort, ale obrazovka je vybavená aj dvojpásmovým Wi-Fi pripojením na bezdrôtové zdieľanie cez AirPlay alebo Miracast. Monitor Paperlike Color je umiestnený na výškovo nastaviteľnom stojane, ktorý možno v prípade potreby prevrátiť z orientácie na šírku do orientácie na výšku, a ťaží z kompatibility s držiakom VESA. Dvojkanálové reproduktory dopĺňajú pozoruhodné dané špecifikácie.

Farebný E Ink monitor Dasung 33-Hz Paperlike Color je teraz v predaji za trochu prémiovú cenu 1 749 USD (v prepočte 1 617 EUR).

Farebný E Ink monitor Dasung 33-Hz Paperlike Color.