Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

DuoPad: Pocit dotykového displeja aj pre bežný počítač

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 3. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Operačný systém Windows od svojej verzie 8 je viacej zameraný na funkcie, ktoré sú ľahko prístupné pre používateľov dotykového displeja, no nie každý má zariadenie s dotykovým displejom a platí to hlavne pre bežné domáce počítače.

Na start-up portáli Indiegogo sa však objavil trackpad DuoPad, ktorý by mohol priniesť pocit ovládania dotykovej obrazovky aj pre tieto zariadenia. DuoPad sa ovláda rovnako ako iné bežné trackpady, teda pohybom prstu po ploche zariadenia.

DuoPad

Na rozdiel od nich však používateľ nevidí kurzor myši na obrazovke, ale zariadenie prenáša jeho ruku na obrazovku monitora. Ruka je zachytená infračervenou kamerou s vysokým rozlíšením, ktorá je upevnená k zariadeniu. Používateľ tak môže vykonávať pohyby ako na dotykovom displeji.

Pre individuálne požiadavky každého používateľa umožní DuoPad nastaviť rôzny stupeň priehľadnosti zobrazenej ruky a tiež aj jej farbu. Pri nastavenej vysokej priehľadnosti sa môže kontúra ruky stmaviť, aby bola lepšie zreteľná.

DuoPad

Vývojári by chceli svojím zariadením DuoPad nahradiť bežnú počítačovú myš, preto sa dá používať aj ako bežný trackpad pre desktopové aplikácie. Zariadenie automaticky rozpozná, kedy aplikácia podporuje dotykovú obrazovku a môže tak prepínať medzi normálnym režimom a režimom simulujúcim dotykovú obrazovku.

Pri dostatočnej podpore očakávajú vývojári, že by sa ich zariadenie mohlo dostať k používateľom niekedy v decembri 2015. Možno by to mohol byť pekný a užitočný vianočný darček.

DuoPad