Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

IFA 2015: Intel predstavil 6. generáciu procesorov

IFA 2015: Intel predstavil 6. generáciu procesorov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 9. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Intel dnes na tlačovej konferencii počas veľtrhu IFA 2015 oznámila svoju v poradí už šiestu generáciu procesorov s kódovým označením Skylake. Procesory sľubujú 2,5 násobne vyšší výkon ako sme mali k dispozícii s procesormi z pred piatich rokov, 30 násobne lepšiu grafiku a až trojnásobne nižšiu spotrebu energie.

Nová generácia obsahuje okolo 50 modelov procesorov od Core M, Core i, Xeon, Pentium až po Celeron. Tie sa začnú dodávať v nasledujúcich týždňoch a mesiacoch v produktoch výrobcov, ako sú Asus, Lenovo, Acer a Dell a to vrátane hybridných Core-Y a Core-U procesorov pre zariadenia 2-v-1. All in one počítače budú vybavené procesormi Core S a notebooky budú s Core H.

Okrem nových procesorov Intel predstavil malé zariadenie Core M Compute Stick, ktoré dokáže váš televízor s HDMI vstupom premeniť na plnohodnotný počítač. Ďalej demonštroval novú technológiu bezdrôtového nabíjania založeného na magnetickej rezonancii na zariadení
-v-1 IdaePad Miix 700 od spoločnosti Lenovo s integrovanou kamerou RealSense.

Kamera RealSense R200 dokáže skenovať používateľa a umiestni jeho realistickú 3D podobu priamo do hry. Hráči sa tiež môžu tešiť na grafický procesor 500 Series, ktorý zvýši 40 násobne výkon oproti predchádzajúcej generácii s plnou podporou DirectX 12.

Intel úzko spolupracoval so spoločnosťou Microsoft na optimalizácii nových procesorov 6. generácie pre Windows 10, čo umožnilo zrýchlenie práce na tomto systéme. V najbližších mesiacoch výrobcovia tiež predstavia viac ako 25 produktov pre Internet vecí postavených na platforme 6. generácie Core.