Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Dell XPS 13: Minimalistický notebook s poriadnym výkonom

Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
28. 10. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Aj notebook s väčšou uhlopriečkou displeja môže vyzerať minimalisticky. Presne v tomto duchu nastúpil koncept spoločnosti Dell. Ich rada XPS preto už na prvý pohľad vyzerá menšia, ako v skutočnosti je.

Taký notebook XPS 13 sa totiž dostal do tela, ktoré používajú len 11 palcové notebooky. Výrobca totiž efektívne využil menšie okraje displeji.

Zariadenie však prekvapí aj svojím výkonom. Samotný displej môže mať totiž až rozlíšenie QHD+, čo je len o niečo menej ako 4K. Navyše je dotykový a vytvorený úplne novou technológiou IGZO, čo mu prináša vysoký kontrast až 1000 : 1 a rovnako aj poriadnu svietivosť, konkrétne 400 nitov.

Dell XPS 13: Minimalistický notebook s poriadnym výkonom

Vo vnútri stroja čaká na maximálne zaťaženie procesor Intel Core i7, ktorý v tomto období výrobca aktualizuje už na 7. generáciu. V tej šiestej sa však s výkonným procesorom ešte snúbi aj jeden z najvýkonnejších grafických čipsetov Intelu Iris 540, čo ocenia najmä hráči hier.

Notebooku nechýba ani nová konektorová výbava, vrátane Thunderboltu a rovnako ani čítačka SD kariet. Jedným slovom ide o jeden z najmenších a najvýkonnejších notebookov, ktoré ocenia zrejme najviac ľudia, ktorí so svojim zariadením často cestujú.