Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Facebook Messenger získava skupinové video hovory

Facebook Messenger získava skupinové video hovory
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 12. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Facebook Messenger sa ako služba pre skupinový chat, video hovory a SMS funkcie stal jednou z najpopulárnejších aplikácií pre zasielanie správ. Svoju pozíciu si snaží upevniť pridaním novej funkcie Group Video Chat, ktorá používateľom aplikácie Messenger umožní vykonávať video hovory s viacerými ľuďmi naraz.

Hoci v Group Video Chat je možné na obrazovke naraz vidieť až šesť osôb, v skutočnosti sa do video hovoru vie zapojiť až 50 ľudí naraz. V prípade, že je vo video hovore pripojených viac ako šesť osôb, na obrazovke bude viditeľná iba tá osoba, ktorá aktuálne rozpráva s ostatnými účastníkmi.

Používatelia si do skupinového video hovoru môžu vybrať buď novú skupiny priateľov, alebo môžu otvoriť existujúcu skupinu v chate Facebook Messenger a vybrať si ľudí kliknutím na ikonu video hovoru. Druhej strane príde oznámenie a jednoduchým kliknutím môže pozvaná osoba vstúpiť do hovoru. Taktiež je možné zaslať zvonenie buď pre celú skupinu alebo niekoľkých používateľov v skupine, ktorí tak dostanú upozornenie na video hovor a môžu sa do neho zapojiť.

Spoločnosť Facebook spustila pre Messenger novú funkciu Group Video Chat, ktorá používateľom prináša možnosť skupinových video hovorov

Podľa vyjadrenia spoločnosti Facebook je funkcia Group Video Chat jednou z najviac požadovaných funkcií pre Messenger. Jej pridanie pomáha aplikácii Messenger sa udržať konkurencieschopnou s podobnými aplikáciami pre komunikáciu, pričom službu video hovorov v Messengeri využíva každý mesiac viac ako 245 miliónov ľudí.

Facebook celosvetovo vypustil službu Group Video Chat pre mobilné aplikácie Messenger na operačných systémoch Android a iOS, rovnako ako pre zariadenia s operačným systémom Windows.

Group Video Chat pre Facebook Messenger spojí naraz až 50 používateľov