Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Aplikácia Facebook 360 prináša pre Gear VR úchvatné 360 stupňové videá

Aplikácia Facebook 360 prináša pre Gear VR úchvatné 360 stupňové videá
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 3. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Fotografie a videá zachytené v 360 stupňoch sa stávajú čoraz populárnejším interaktívnym médiom, ktoré sa úspešne rozširuje aj na sociálnej sieti Facebook. Práve tento gigant sa rozhodol vydať novú mobilnú aplikáciu pre virtuálnu realitu s názvom Facebook 360, ktorá majiteľom headsetu Samsung Gear VR umožní sa ponoriť do 360 stupňového obsahu.

Aplikácia Facebook 360 organizuje obsah do štyroch hlavných sekcií. Prvá z nich Explore umožní prezeranie obľúbených 360 stupňových videí a fotografií. Sekcia Following slúži pre prezeranie obsahu od priateľov a zo stránok, ktoré sledujete, zatiaľ čo sekcia Saved obsahuje médiá, ktoré ste si sami uložili z News Feed. Posledná sekcia Timeline je určená pre zdieľanie vašich vlastných 360 stupňových fotografií a videí. Aplikácia je k dispozícii bezplatne na stiahnutie z Oculus Store.

Aplikácia Facebook 360 prináša majiteľom Gear VR možnosť prezerania 360 stupňových videí a fotografií

Aplikácia Facebook 360 je zatiaľ dostupná len pre headsety Samsung Gear VR, čo nie je vôbec prekvapením, pretože Facebook je vlastníkom spoločnosti Oculus, s ktorou Samsung spolupracoval na vývoji svojho zariadenia pre zobrazenie virtuálnej reality prostredníctvom smartfónov. Z tohto pohľadu je tiež samozrejme možné, že aplikácia Facebook 360 bude čoskoro dostupná aj pre headset Oculus Rift, no zatiaľ ide len o špekulácie. Obsah z Facebook 360 sa zatiaľ dá sledovať vo vnútri aplikácie Oculus Video pre Oculus Rift.

360 stupňový obsah je v aplikácii Facebook 360 rozdelený do štyroch hlavných sekcií

Facebook pritom prvýkrát vypustil na trh 360 stupňové videá už v septembri 2015 a začal ich posytovať pre používateľov služby Facebook Live vlani v decembri. Odvtedy môže každý používateľ s 360 stupňovou kamerou nahrávať a zdieľať interaktívne fotografie a videá vo svojej sekcii News Feed na Facebooku.