Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Skype v Sieni slávy

Skype v Sieni slávy
Autor:
Zuzana S. Wenzlová
Zverejnené:
8. 11. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Uplynulo už 15 rokov, odkedy pätica mužov prepojila softvér na osobnom počítači s internetom, a vytvorila tak prvú hlasovú službu cez internetový protokol (VoIP), s názvom Skype. Tento program bol následne šírený do sveta raketovou rýchlosťou a dnes má viac ako 300 miliónov aktívnych používateľov.

Spoločnosť CTA každoročne oceňuje novú skupinu vynálezcov, vizionárov, inžinierov, obchodných lídrov, maloobchodníkov a novinárov, ktorí majú významný vplyv vo svete a uvádza ich do Siete slávy spotrebiteľskej technológie. CES2019, CTA, Smart home, komunikácia, hlasové volanie, internet, ocenenia, Sony, Skype, technológie

Tento rok získalo ocenenie 5 zakladateľov Skype - Janus Friis, Ahti Heinla, Priit Kasesalu, Jaan Tallinn, Niklas Zenns spolu s ďalšími 13 vedúcimi predstaviteľmi priemyslu. Medzi nimi John Briesch (Sony), John Cioffi (DSL - Digital Subscriber Line) či Robert Cole (World Wide Stereo) a ďalší.

Skype slúži pre rýchlu komunikáciu medzi ľuďmi pomocou hlasu, textu aj obrazu. Využívajú ho spoločnosti na uskutočnenie dôležitých konferenčných hovorov, rodiny na opačných koncoch sveta či mládež na videochat. A to vďaka prehľadnému grafickému prostrediu a jednoduchosti ovládania a bezplatnému používaniu. Okrem klasického stolného PC s programom Windows, Linux a Mac ho podporujú aj všetky mobilné verzie: Android, iOS, Windows Mobile a ďalšie.

CES2019, CTA, Smart home, komunikácia, hlasové volanie, internet, ocenenia, Sony, Skype, technológie
Nominácie vyberala skupina médií a profesionálov z odvetvia, ktorí hodnotili návrhy predložené výrobcami, maloobchodníkmi a novinármi v priemysle. Ocenenia sa odovzávali 7. novembra 2018 v New Yorku na slávnostnej večeri.