Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

HTC Vive Cosmos je novým kráľom medzi VR zariadeniami

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 6. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť HTC predstavila nové zariadenie pre zobrazenie virtuálnej reality s názvom Vive Cosmos. Táto náhlavná súprava je navrhnutá v modulárnom dizajne a vývojári priamo do nej integrovali technológiou sledovania polohy používateľa v priestore. Okrem toho zlepšili aj rozlíšenie oboch displejov.

Vizuálna stránka je kľúčová pre dosiahnutie čo najpresvedčivejšej ilúzie v prostredí virtuálnej reality (VR). Nová VR náhlavná súprava HTC Vive Cosmos sa pritom môže pochváliť kombinovaným rozlíšením 2 880 x 1 700 pixlov naprieč obomi LCD displejmi. To je až o 88 percent vyššie rozlíšenie, ako má originálne HTC Vive (2 160 x 1 200) a významný nárst o 100 vertikálnych pixlov v porovnaní s Vive Pro. Vďaka tomu si môže Vive Cosmos nasadiť korunu ako zariadenie s najvyšším rozlíšením v súčasnej generácii VR náhlavných súprav.

Zariadenie pre zobrazenie virtuálnej reality HTC Vive Cosmos.

Aby bola vizuálna stránka čo najprirodzenejšia čo sa týka prechodov a vyhladenia obrazu, má Cosmos viac subpixlov. To podľa výrobcu dáva objektívu o 40% lepšiu čistotu oproti originálnemu modelu. Všetok obsah by sa mal hýbať v plynulých 90 snímkach za sekundu.

Čo sa týka externej stránky, systém sledovania polohy zariadenia a ovládačov už nie je riešený rozmiestnením senzorov v miestnosti. Všetka technológia sa presunula priamo do Vive Cosmos a tak sa až šesť kamier integrovaných v zariadení postará o sledovanie prekážok, stien a diaľkových ovládačov v rukách používateľa. To uľahčuje nastavenie celého systému, rovnako ako aj jeho presnosť.

Zariadenie pre zobrazenie virtuálnej reality HTC Vive Cosmos.

Okrem toho má Cosmos aj niekoľko ďalších nových vylepšení, ako je vetrací systém, ktorý spríjemní dlhšie chvíle strávené vo virtuálnej realite, či možnosť vyklopiť priezor s displejmi smerom hore a tak sa rýchlo dostať do reálneho sveta bez toho, aby ste museli zariadenia dať z hlavy dole. Predná strana zariadenia je vymeniteľná, čo naznačuje modulárnosť systému v budúcnosti.

Podrobnosti o cenách a dostupnosti ešte neboli uvedené, ale je pravdepodobné, že zariadenie pre zobrazenie virtuálnej reality HTC Vive Cosmos bude vydané niekedy koncom tohto roka.

Zariadenie pre zobrazenie virtuálnej reality HTC Vive Cosmos.