Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Lenovo prináša zariadenia s inteligentnejšími technológiami pre všetkých

Lenovo prináša zariadenia s inteligentnejšími technológiami pre všetkých
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 9. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Lenovo na svojom výročnom podujatí Tech Life v Berlíne predstavilo rad nových zariadení pre inteligentnejšiu domácnosť, notebookov, AR a mobilných zariadení navrhnutých tak, aby poskytovali “inteligentnejšiu technológiu pre všetkých”. Inteligentné zariadenia symbolizujú inovácie, narúšanie zaužívaného a posúvanie hraníc, no namiesto toho sa stali synonymom konektivity.

Lenovo stavilo všetko na AI aj s inteligentnejšími počítačmi Yoga

 

Prémiové počítače Yoga od spoločnosti Lenovo sú známe svojím výpočtovým výkonom, prvotriednym spracovaním a pôsobivými možnosťami zábavy. Lenovo na podujatí Tech Life 2019 odhalilo to, čo je možné dosiahnuť vďaka spolupráci s Intel v novej triede najlepších notebookov na svete, navrhnutých v rámci inovačného programu pod názvom Projekt Athena, a zaradiť sa medzi najtenšie, najľahšie a najintuitívnejšie zariadenia s umelou inteligenciou s najnovším procesorom Intel Core a Windows 10.

Na nových 14-palcových Yoga C940 a Yoga S740 nájdete exkluzívne smart funkcie, ktoré sa prispôsobujú potrebám výkonu používateľa, napríklad Super Rozlíšenie, ktoré dokáže zvýšiť rozlíšenie video súborov až na FHD 1080p v prehrávači Windows Media Player, a Q-Control (pomenovaný po klávesoch na prepínanie módov), ktoré majú potenciál dynamicky predĺžiť životnosť batérie počítača, ak je zapnutý režim inteligentného chladenia s podporou umelej inteligencie na monitorovanie teplotných atribútov zariadenia a lepšieho ovládania ventilátora. Pridajte k tomu ešte moderný pohotovostný režim, ktorý umožňuje počítačom Yoga vykonávať úlohy na pozadí ako prijímanie e-mailov v režime spánku a okamžite sa zo spánku prebrať ako mobilný telefón.

Nový Lenovo Yoga C940 (14-palcový) je len jedným z nových počítačov vyvinutých v rámci inovatívneho programu Projekt Anthena od spoločnosti Intel.

V nových počítačoch Yoga sú na vybraných trhoch k dispozícii aj inteligentné služby poskytované hlasovou asistentkou Amazon Alexa. S cieľom zlepšiť spôsob, akým získavame informácie, Lenovo oznámilo tri nové aktualizácie pre Alexu v zariadeniach koncových používateľov, vrátane:

Podpora pre uzamknutý monitor: Oslovte Alexu, aj keď je pri otvorenom kryte počítač zamknutý či uspatý – odpovie vám okamžite vyskakujúcimi správami v spodnej časti obrazovky.

Vylepšená aplikácia Smart Home Visuals: Vybrané Yoga zariadenia majú teraz rovnaký dizajn aplikácie, na aký sú ľudia zvyknutí pri spravovaní svojich smart home zariadení prostredníctvom aplikácie Alexa v telefóne.

Viacjazyčná podpora: Komunikujte s Alexou vo viacerých jazykoch bez zmeny nastavení. Aktuálne platí pre anglický a nemecký jazyk.

Lenovo Yoga C940 je nový 14-palcový konvertibilný notebook 2-v-1, ktorý mení pohľad na inteligentnejší výkon a dizajn vďaka celokovovému telu a šikovným vstavaným funkciám, ako TrueBlock krytka na kameru, biometrická autentifikácia systému Windows Hello a pero s nabíjaním a Windows Ink. Exkluzívnu Lenovo funkciu Q-Control aktivujete stlačením kláves Function-Q na prepnutie do režimu inteligentného chladenia počítača, ktorý automaticky prispôsobuje výkon a optimalizuje životnosť batérie až na 17, 5 hodiny pri FHD, a až do 10,5 hodiny pri UHD displeji.

Pri otvorenom zariadení Alexa odpovedá okamžite aj pri oslovení z druhého konca miestnosti prostredníctvom notifikácií dokonca aj pri zamknutom monitore. Procesor 10. generácie Intel Core i7 dynamicky vylepšuje video obsah v prehrávači Windows Media Player na Super Rozlíšenie pre ešte ostrejší obraz na voliteľnom 4K HDR monitore. Toto vlajkové zariadenie podporuje rýchlu Wi-Fi 6 a je vybavené Dolby Vision monitorom a novým Rotačným Sound Barom s Dolby Atmos pre intenzívnejší zážitok v každom používateľskom režime. Vďaka výrezu na kameru sa 14-palcový, dvakrát leštený hliníkový kryt Yoga C940, dostupný v odtieňoch Iron Grey alebo Mica, otvára ešte ľahšie.

Dokonale ukryté pero sa nabíja v tele 14-palcového Yoga C940, na obrázku v odtieni Mica.

Otočný Sound Bar s Dolby Atmos systémom ponúka skvelý zvuk a ešte štíhlejší výzor, ako aj Dolby Vision9 pre ultra-živú kvalitu obrazu.

S celou škálou inteligentných funkcií vďaka Lenovo Smart Assist, Projekt Athena a Alexa, je 14-palcový Lenovo Yoga S740 navrhnutý tak, aby pomáhal ľuďom šetriť čas. Neskutočne štíhly s celohliníkovým telom a farebne zladenou klávesnicou. 14-palcový Yoga S740 poháňaný procesormi Intel Core až 10. generácie ponúka hands-free prihlásenie cez infračervenú kameru a senzor time-of-flight (TOF). S hmotnosťou 1,4 kg a ultra-štíhlym dizajnom s 18,1 mm v najhrubšom bode, ho so sebou hravo vezmete kamkoľvek. Voliteľný monitor 4K VESA400 HDR s Dolby Vision obsahuje úžasný zvukový systém Dolby Atmos, voliteľnú grafickú kartu NVIDIA GeForce, aj vylepšený režim Eye Care, ktorý znižuje záťaž očí redukciou modrého svetla. Yoga S740 sa hodí pre celú rodinu, preto čoskoro príde s novým nastavením detského zámku, ktorý deťom pripomenie, aby obmedzili čas strávený za počítačom pri jednom sedení.

Užite si skvelú kvalitu zvuku s audio systémom Dolby Atmos a ultra-živý obraz s Dolby Vision9 v Yoga S740 (14-palcov).

Medzi ďalšie inteligentné funkcie patrí infračervená kamera, ktorá zaregistruje vašu neprítomnosť už po pár sekundách a okamžite vás odhlási. Ak pozeráte video a na chvíľu sa vzdialite, počítač intuitívne pozastaví prehrávanie a po vašom návrate ho automaticky spustí znovu. Počas videohovoru dokáže rozostriť pozadie, aby vás nezaskočila náhodná prítomnosť mačky či dieťaťa počas pracovného online stretnutia.

Hands-free prihlásenie vďaka infračervenej kamere v Yoga S740 a Windows Hello – stačí úsmev a je to!

Spoľahnite sa na funkciu Q-Control, ktorá spustí režim inteligentného chladenia počítača—vybaveného strojovým učením na automatické prispôsobovanie výkonnosti a optimalizovanie výdrže batérie vychádzajúce z potrieb používateľa na výkon. Okrem toho, 14-palcový Yoga S740 disponuje výdržou batérie až 14 hodín6 a funkciou Rýchleho Nabíjania (na voliteľnom FHD monitore). Vo Windows Media Player si pozrite super veľké videá v rozlíšení až do FHD 1080 a rozprávajte sa s Alexou aj z druhého konca miestnosti s okamžitou odozvou aj pri zamknutej obrazovke pri otvorenom kryte.

Presúvajte obsah z monitoru na notebook do pripojeného monitoru jediným pohľadom a potočením hlavy

Lenovo Yoga S740 (15-palcový) je vybavený procesorom Intel Core i9 až 9. generácie a oveľa výkonnejšou grafickou kartou NVIDIA GeForce GTX1650, čo robí z tohto celokovového, ultra-štíhleho počítača prenosné a multi-taskingové výkonné zariadenie. V kombinácii s neuveriteľnými priam kino-špecifikáciami v 15-palcovom FHD HDR monitore s Dolby Vision a svetelnosťou 500 nitov, ako aj užitočnými detailmi ako krytka na ochranu súkromia TrueBlock Privacy Shutter, disponuje tento šik notebook batériou s dlhou výdržou, ktorá je navrhnutá tak, aby znásobila to, čo môžete robiť odkiaľkoľvek. Počúvajte hudbu alebo pozerajte videá s kryštálovo čistým zvukom vďaka systému reproduktorov Dolby Atmos spolu so zosilňovačom Smart Amp, navrhnutým pre zosilnenie hlasu a audio obsahu v tenkom tele.

Tenký 15-palcový Yoga S740 má celohliníkové telo v odtieni Iron Grey.

Celokovový Lenovo Yoga C740 je dostupný v 14-palcovej alebo 15-palcovej verzii v dvoch štýlových odtieňoch, Mica alebo Iron Grey. Prepínajte poľahky z režimu notebooku na tablet a späť, vďaka jemne zaobleným hranám tohto dizajnového zariadenia. Nízka hmotnosť s dizajnovými detailmi ako farebne zladená klávesnica spolu s inteligentnými funkciami tohto zariadenia 2-v-1 reaguje na potreby používateľov aj šikovnou krytkou kamery na uchovanie súkromia TrueBlock Privacy Shutter a ešte bezpečnejšie snímanie odtlačkov prstov. Nadvihnite kryt 14-palcového Yoga C740 a rozprávajte sa s Alexou aj zdiaľky s okamžitými odpoveďami—aj pri zamknutej obrazovke.

Nový Yoga C740 disponuje krytkou na ochranu súkromia TrueBlock Privacy Shutter ako aj integrovaným snímačom odtlačkov prstov.

Prežite deň bez stresu, ušetrite čas s rýchlym nabíjaním cez RapidCharge v oboch modeloch. K dispozícii máte až do 13 hodín výdrže batérie na 14-palcovom a až do 15 hodín výdrže batérie na 15-palcovom zariadení. Výkon procesoru Intel Core i7 10. generácie a audio systém Dolby Atmos dávajú prenosnému zariadeniu výhodu produktivity a zábavy ako v kine vo dne v noci. Pre dotykovú obrazovku FHD VESA400 HDR so svetelnosťou 500 nitov a Dolby Vision si zvoľte 15-palcový model, alebo si užite 14-palcový ľahší model pre FHD dotykovú obrazovku IPS (In-Plane Switching).

15-palcový Yoga C740 prináša dotykovú obrazovku až FHD VESA400 HDR a Dolby Vision9 (na obrázku odtieň Mica).

13-palcový Lenovo Yoga C640 kombinuje výkon až do 10. generácie procesora Intel Core i7 s kompaktnou prenosnosťou elegantného zariadenia 2v1, takže sa nemusíte cítiť držaní na mieste. Či už je zapojený alebo mobilný, s flexibilným dizajnom 360 stupňového závesu ľahko prechádzate z práce do hry. Toto nové konvertibilné zariadenie s voliteľne integrovaným ultrarýchlym 4G LTE (s voliteľnou Wi-Fi konektivitou je dostupná iba Wi-Fi sieť) oslobodzuje používateľov od spoliehania sa na hotspoty a nezabezpečené verejné Wi-Fi na cestách a ponúka vďaka optimalizovanému výkonu procesora až 20 hodín výdrže batérie.

Nový 13-palcový Yoga C640 je najkompaktnejší 2v1 notebook spoločnosti Lenovo určený pre spotrebiteľov

Porozprávajte sa s osobným digitálnym asistentom Cortana, získajte okamžitú pomoc a zažite vysokokvalitné zábavné funkcie, ako je širokouhlý displej FHD a reproduktory orientované na používateľa optimalizované pomocou Dolby Atmos pri počúvaní cez slúchadlá. Operačný systém Windows 10 Home sa ponúka na modeloch LTE aj Wi-Fi s voliteľným digitálnym perom Lenovo na skicovanie alebo anotovanie.

S novým, vylepšeným 13-palcovým Yoga C640 získate až dvojnásobnú kapacitu pamäte a úložného priestoru ako predtým.

Transformujte svoj inteligentný domov s Lenovo a Asistentom Google

 

Spoločnosť Lenovo opäť posúva hranice tabletu s operačným systémom Android a inovácií v oblasti inteligentných domácností predstavením dvoch nových smart tabletov s Asistentom Google: Lenovo Yoga Smart Tab a Lenovo Smart Tab M8. Ako tablety na zábavu a médiá, Yoga Smart Tab a Lenovo Smart Tab M8 sú jedinečné hands-free inteligentné domáce centrá zábavy s ambientným režimom Google Asistenta – čo z nich robí praktické, nenahraditeľné zariadenia, ktoré dnešným moderným inteligentným domácnostiam šetria čas.

S režimom Ambient Asistenta Google môžete urobiť z nového tabletu Lenovo Yoga Smart Tab nádherný digitálny fotorámik a oveľa viac.

ThinkBook je voľbou pre malé a stredné podniky

 

Firmy akejkoľvek veľkosti dokážu využívať výhody inteligentnej transformácie, no sú to nič viac ako menšie, agilné spoločnosti, ktoré majú vo svojom jadre vysoko motivovaných a technicky zdatných zamestnancov. Nedávno predstavený rad počítačov ThinkBook je navrhnutý pre malé a stredne veľké podniky (SMB) a používateľov, ktorým záleží na súkromí a rozpočte.

Spoločnosť Lenovo dnes rozširuje svoje portfólio ThinkBook a predstavuje nové ThinkBook 14 a ThinkBook 15 pre inteligentnejšiu produktivitu a bezpečnosť.

Navrhnutý pre pracovnú silu novej Generácie Z, ThinkBook sa reakciami podobá na smartfóny.

Ponorte sa do záplavy pixelov v nových monitoroch

 

Inteligentná technológia splynie s každodenným životom a vnesie rovnováhu do práce z domu, hrania a zábavy. Tieto dva nové monitory Lenovo s integrovaným multimediálnym audio systémom v dvoch 3W reproduktoroch nemajú konkurenciu. Oba sú certifikované, aby minimalizovali únavu očí prostredníctvom štandardov TÜV Rhineland Eye Comfort a navrhnuté poskytovať bezchybné fungovanie s pripojenými zariadeniami a zážitok z pozerania video obsahu v kino kvalite. Okrem toho oplývajú nenápadným dizajnom. Milovníci počítačových hier ocenia grafickú kartu AMD, ktorá eliminuje sekanie obrazu a trhanie obrazovky vďaka technológii Radeon FreeSync.

Monitory Lenovo sú certifikované štandardom TÜV Rhineland Eye Comfort, aby minimalizovali očnú únavu.

Ultratenký Lenovo Q27q je nový prémiový 27-palcový monitor s QHD kryštálovo čistou IPS obrazovkou, ktorá sa ľahko ovláda a z troch strán je takmer bezrámiková. Na svoje rozmery má ultratenký moderný dizajn s hrúbkou iba 6.9mm, ktorý kladie dôraz na zábavu; základňu má v praktickom klinovom dizajne a inteligentné ergonomické tvary z neho urobia štýlový prvok v každom priestore. Ideálny pre tých, čo trávia pred monitorom dlhé hodiny (napríklad malé kancelárie alebo tí, čo pracujú z domu, študenti, ktorí potrebujú viacero zariadení, grafici, dizajnéri) a potrebujú najnovší plug-and-play monitor, ktorý zapadne do ich interiéru a poskytuje vizuálnu čistotu bez fyzickej námahy.

Vynikne v takmer každom priestore, nový ultratenký monitor Lenovo Q27q s hrúbkou iba 6.9mm.

Používatelia moderných technológií, ktorí chcú svoju obývaciu izbu, pracovňu či dokonca spálňu pre nočné premietanie obohatiť o súčasný dizajnový prvok, si vychutnajú vynikajúcu kvalitu obrazu na tomto tenkom monitore s inteligentnými funkciami a v nádhernom 28,8-palcovom balení.

Inteligentnejšie služby priamo od zdroja

 

Zariadenia sú súčasťou moderného života; ľudia potrebujú inteligentnú technickú podporu, ktorá je bezproblémová. Špičkový zákaznícky servis spoločnosti Lenovo prichádza na 25 nových trhov s balíkom služieb Lenovo Premium Care navrhnutým exkluzívne pre koncových používateľov počítačov, ktorí narazia na otázky spojené so softvérom a/alebo hardvérom nezahrnuté v záručných podmienkach. Kontaktovať technickú podporu, ktorá sa rozumie OS Windows a chápe, aký stres dokáže človeku spôsobiť nefunkčná Wi-Fi či tlačiareň, môžu zákazníci nepretržite a to telefonicky, e-mailom alebo cez chat.

K dispozícii v Ázijskom Pacifiku, Severnej Amerike, Spojenom Kráľovstve, Taliansku, Francúzsku a ostatných trhoch, spoločnosť Lenovo do konca roku 2019 rozširuje svoje komplexné služby podpory a riešenia problémov na 36 geografických trhov. Medzi ďalšie európske trhy patrí Nemecko, Rakúsko, Švajčiarsko, Španielsko, Portugalsko, Švédsko, Nórsko, Dánsko, Izrael, Česká republika a Slovensko.

motorola one zoom: dokonalý v každom ohľade

 

Zachyťte dokonalé fotografie z každej perspektívy s novým motorola one zoom so svojím pokrokovým systémom štyroch kamier, inovatívnym dizajnom saténového skla v pútavých farbách. Obsahuje 48-megapixelový snímač, technológiu Quad Pixel, dvojitú OIS, softvér Nočné videnie, dedikovaný 8 MPx telefoto a 16 MPx ultraširokouhlý objektív, motorola one zoom redefinuje možnosti mobilnej fotografie.

Masívna batéria s kapacitou 4000 mAh poskytuje používateľom výdrž až dva dni na jedno nabitie a TurboPower dodá hodiny výkonu len za pár minút nabíjania. Žiarivý 6,4-palcový Max Vision OLED displej s integrovanou čítačkou odtlačkov prstov sa rozprestiera po celej ploche telefónu a ponúka živé farby a ostré detaily v rozlíšení Full HD (1080p) pre neuveriteľný zážitok zo sledovania. So zaoblenými okrajmi a 3D saténovým sklom odolným voči šmuhám je motorola one zoom pohodlný na držanie a príjemný na pohľad. K dispozícii v dvoch farebných variáciách: Elektrická sivá a Vesmírna fialová.

Motorola one zoom bude na Slovensku k dispozícii od 6. septembra za odporúčanú cenu 429 EUR.

moto e6 plus: Viac Displeja, Viac Kamery

 

Rodina moto e ponúka spoľahlivé, vysoko kvalitné smartfóny za prijateľnú cenu. Nový moto e6 plus prináša krásne dizajnové prvky a úžasný duálny fotoaparát. V telefóne z radu moto e je duálny fotoaparát dostupný prvý raz s 13 MPx hlavnou kamerou a 2 MPx senzorom hĺbky pre portrétové zábery. Vynovený, moderný dizajn zahŕňa 6,1-palcový displej Max Vision HD+ a bude dostupný v troch úžasných metalických farbách. Nový Motorola moto e6 plus bude na Slovensku k dispozícii od 13. septembra za odporúčanú cenu 159 EUR (4GB/64GB verzia) a 139 EUR (2GB/32GB verzia).

Ceny a dostupnosť

 

V EMEA (Európa, Blízky východ a Afrika):

(Zdroj: Tlačová správa Lenovo)