Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Asus a Nvidia vytvorili 360 Hz herný monitor navrhnutý pre e-šport

Asus a Nvidia vytvorili 360 Hz herný monitor navrhnutý pre e-šport
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 1. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Asus využila veľtrh CES 2020 na predstavenie 24,5 palcového herného monitora s rozlíšením 1080p, ktorý je schopný pomocou technológie Nvidia G-Sync pracovať s obnovovacou frekvenciou až 360 Hz. Asus tvrdí, že ide o prvý 360 Hz herný monitor na svete a je navrhnutý pre elektronické športy a súťažné hranie.

Pri väčšine herných monitorov sú typické obnovovacie frekvencie 144 Hz alebo dokonca až 240 Hz. No možno sa zamýšľate, prečo by vôbec mohol niekto potrebovať monitor s obnovovacou frekvenciou 360 Hz? V prvom rade, aby ste dosiahli tak rýchlu frekvenciu snímkovania, potrebujete naozaj výkonnú grafickú kartu. Až potom môžete využiť výhody 360 Hz displeja pri hraní súťažných hier, ako sú Overwatch alebo Counter Strike: Global Offensive (CS: GO).

Herný monitor Asus ROG Swift 360Hz.

Panel nového herného monitora Asus ROG Swift 360Hz pracuje s rozlíšením 1080p, aby sa zabezpečili vyššie frekvencie snímkovania, zatiaľ čo spoločnosť Nvidia poskytla „pokročilý procesor G-Sync“ pre zlepšenie sledovania cieľa pomocou plynulejších animácií v hrách, zníženie trhania obrazu. Hráči tak môžu uvidieť nepriateľa skôr a lepšie tak zareagovať.

Herný monitor Asus ROG Swift 360Hz.

Akékoľvek zníženie latencie, dokonca aj len o niekoľko milisekúnd, môže mať veľký vplyv pri hraní hier na e-športových podujatiach. Tento 360 Hz monitor zobrazuje herné snímky raz za 2,8 ms, čo je až šesťkrát rýchlejšie ako pri bežných monitoroch alebo televízoroch.

Spoločnosť Nvidia tento týždeň demonštruje tento 360 Hz panel na výstave CES v Las Vegas. Nový herný monitor Asus ROG Swift 360Hz bude k dispozícii až „neskôr v tomto roku“, a spoločnosť Asus zatiaľ neuviedla presný dátum vydania a ani cenu.

Herný monitor Asus ROG Swift 360Hz.