Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Na reMarkable môžete písať a kresliť ako na skutočnom papieri

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 3. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci sa na dotykovom tablete dá ručne písať a kresliť relatívne pohodlne, niektorí ľudia stále uprednostňujú klasický papier. Zariadenie reMarkable už pred niekoľkými rokmi spojilo tieto dva svety do jedného digitálneho zariadenia. Teraz prichádza jeho druhá generácia.

Zariadenie reMarkable 2 bolo navrhnuté tak, aby prenieslo pocit z papierového poznámkového bloku do moderného digitálneho veku. Používateľ tak môže rovnako zapisovať svoje poznámky, kresliť rôzne náčrty a obrázky na povrch prostredníctvom citlivého dotykového pera bez batérie. Môže tiež vymazať rôzne časti alebo aj celé stránky, či previesť rukopis na text, načítať zápisky do dokumentov PDF alebo ich komentovať na obrazovke a uložiť svoje stránky do vstavanej pamäte.

Digitálny poznámkový blok reMarkable 2.

Výrobca tvrdí, že reMarkable 2 poskytne používateľom autentický zážitok z papiera, sprístupní poznámky na všetkých zariadeniach prostredníctvom cloudovej platformy a poslúži aj ako veľká čítačka elektronických kníh. Druhá generácia sa pritom môže pochváliť vylepšeným displejom, dlhšou výdržou batérie a tenším telom s hrúbkou len 4,7 milimetra.

Monochromatický digitálny displej CANVAS s uhlopriečkou 10,3 palca má rozlíšenie 1 872 x 1 404 pixelov (226 pixelov na palec) a je čiastočne poháňaný technológiou E Ink Carta. Kapacitný viacbodový povrch displeja má len 21 milisekundovú odozvu. Dodávané dotykové pero nepotrebuje na svoju prevádzku batériu a zvláda až 2 048 úrovní tlaku.

Digitálny poznámkový blok reMarkable 2.

Tento digitálny poznámkový blok používa operačný systém založený na Linuxe. Dáta spracováva 1 GHz procesor ARM A9 spolu s 512 MB operačnej pamäte DDR3L RAM. Vnútorné SSD úložisko má kapacitu 8 GB, čo by malo byť dostačujúce pre uloženie až 100 000 stránok. O konverziu rukopisu sa postará technológia MyScript a doplnok pre Google Chrome preformátuje online články na pohodlné čítanie.

Zariadenie disponuje Wi-Fi pripojením a jeho batéria s kapacitou 3 000 mAh vydrží na jedno nabitie až dva týždne, ak sa zariadenie používa dve hodiny denne. V pohotovostnom režime môže vydržať až 90 dní.

Nový digitálny poznámkový blok reMarkable 2 sa dá predbežne objednať za 399 euro, vrátane podložky a pera, ktoré sa magneticky pripája na pravú stranu. Distribúcia by sa mala začať v júni.

Digitálny poznámkový blok reMarkable 2.