Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

13-palcový MacBook Pro s vylepšeným výkonom aj klávesnicou

13-palcový MacBook Pro s vylepšeným výkonom aj klávesnicou
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 5. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Apple aktualizovala svoje 13-palcové notebooky MacBook Pro pre rok 2020, ktoré sa môžu pochváliť modernizovanou klávesnicou, ako aj niektorými vylepšenými špecifikáciami, čo sa týka možností procesora, pamäte a vnútorného úložiska.

Pre aktualizovaný model 13-palcového notebooku Apple MacBook Pro sú k dispozícii štvorjadrové procesory Intel Core 10. generácie, zatiaľ čo operačná pamäť RAM sa dá nakonfigurovať na maximálnych 32 GB. Narástlo aj vnútorné úložisko, ktoré po novom zvýšilo svoju kapacitu až na 4 TB oproti predchádzajúcim 2 TB.

Aktualizovaný model 13-palcového notebooku Apple MacBook Pro.

Rovnako ako modely 16-palcového MacBook Pro a MacBook Air, aj nový 13-palcový MacBook Pro má teraz nožnicový typ spínača Magic Keyboard, ktorý spoločnosť Apple popisuje ako svoj najlepší zážitok z používania klávesnice. Okrem toho sa do ľavého horného rohu klávesnice vrátil fyzický kláves Escape, ktorý bol v predchádzajúcej verzii notebooku integrovaný v dotykovom paneli Touch Bar.

Spoločnosť Apple tvrdí, že nový 13-palcový MacBook Pro prináša až 2,8 násobné zvýšenie výpočtového výkonu a až 80 percentný nárast grafického výkonu, ako predchádzajúca iterácia prenosného počítača. No tieto údaje treba brať s rezervou, pretože záleží aj na tom, akú konfiguráciu si vyberiete a aké úlohy na notebooku vykonávate.

Aktualizovaný model 13-palcového notebooku Apple MacBook Pro.

Nové 13-palcový notebooky MacBook Pro sa dajú kúpiť priamo od spoločnosti Apple. Cena základného modelu bola stanovená na 1 299 dolárov, no treba podotknúť, že v tomto prípade konfigurácia obsahuje staré procesory Intel 8. generácie. Aby ste získali model s procesormi Intel 10. generácie a všetky ďalšie vylepšenia, bude treba siahnuť hlbšie do peňaženky. Najvyšší model s procesorom 10. generácie Intel Core i7, 32 GB RAM a 4 TB úložného priestoru stojí až 3 599 dolárov.

Aktualizovaný model 13-palcového notebooku Apple MacBook Pro.