Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nové notebooky Blade a koncept herného kresla s displejom Razer

Nové notebooky Blade a koncept herného kresla s displejom Razer
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 1. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Tento týždeň bolo na veľtrhu CES 2021 predstavených množstvo zaujímavých technologických noviniek. Pripojila sa aj známa herná firma Razer, ktorá predstavila vylepšené vlajkové lode notebookov Blade, ako aj pohlcujúci koncept herného kresla s obrovským 60-palcovým OLED displejom.

Séria herných notebookov Blade sa rozrástla o novo predstavené modely Razer Blade 15 a Razer Blade Pro 17, ktoré sa chvália úplne novými grafickými kartami GeForce RTX radu 30 od spoločnosti Nvidia. Okrem vylepšenia grafického výkonu sú tieto dva nové modely energeticky efektívnejšie a môžu pracovať pri tichších úrovniach hlasitosti. Hráči budú mať na výber z rôznych rozlíšení displeja a rôznych jeho obnovovacích frekvencií. Najvyššia konfigurácia bude pritom Quad HD displej s obnovovacou frekvenciou 240-Hz pre 15,6-palcový model notebooku a Ultra HD displej s obnovovacou frekvenciou 120-Hz pre 17,3-palcový notebook.

Herný notebook Razer Blade 15.

Existuje tiež veľa možností, pokiaľ ide o cenu, a to vďaka rôznym grafickým procesorom Nvidia, s ktorými sa dajú tieto notebooky vybaviť. Na úplnom hornom konci je model GeForce RTX 3080, pre náročných hráčov, ktoré hľadajú maximálny grafický výkon. Napriek použitému hardvéru sa vývojári snažili, aby boli notebooky čo najtenšie a najľahšie. No a ako už je zvykom, majú slušný počet portov a ich reproduktory prinášajú pôsobivý zvuk.

Cena herného notebooku Razer Blade 15 sa začína od 1 699,99 dolárov s dátumom začatia predaja od 26. januára, zatiaľ čo model Blade Pro 17 stojí od 2 299,99 dolárov. Jeho dostupnosť ešte nebola oznámená.

Herný notebook Razer Blade Pro 17.

Možno ešte zaujímavejší je koncept s názvom Project Brooklyn. Ide o spojenie herného kresla a displeja s vysokým rozlíšením do jedného celku. Kreslu dominuje obrovský 60-palcový OLED displej, ktorý je namontovaný vo výške hlavy a v prípade potreby sa vysúva zo zadnej časti kresla. Už podľa displeja je jasné, že ide o koncept. Hoci rolovateľné obrazovky existujú, sú stále neúmerne drahé.

Koncept herného kresla so 60-palcovým OLED displejom Project Brooklyn od spoločnosti Razer.

Vďaka dizajnu z uhlíkových vlákien, penovému odpruženiu, podpierkam na ruky, ktoré sa dajú vyklopiť, integrovanému RGB osvetleniu a inteligentnému systému správy káblov, to vyzerá tak, že tento „herný kokpit všetko v jednom“ pokrýva všetky hráčove potreby. Kreslo je možné pomocou konektorov na zadnej strane pripojiť k hernému počítaču PC alebo ku konzole alebo k obidvom zariadeniam naraz. Koncept Project Brooklyn ponúka aj haptickú spätnú väzbu, takže hráč môže precítiť každý rachot a otrasy v hre.

Koncept herného kresla so 60-palcovým OLED displejom Project Brooklyn od spoločnosti Razer.