Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Panasonic uľahčí dlhé hranie s pohlcujúcim reproduktorom na krk

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 8. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Panasonic spojila svoje sily s japonským vývojárom hier Square Enix, aby na veľtrhu Gamescom 2021 uviedla na trh reproduktor na krk určený špeciálne pre hráčov počítačových hier. Reproduktor s názvom SoundSlayer SC-GN01 im pritom poskytne priestorový zvuk a pohlcujúce počúvanie bez nutnosti nosenia slúchadiel na hlave počas dlhých herných hodín.

Aj keď slúchadlá môžu dostať hráča k zvukom bitky oveľa bližšie ako napríklad externý reproduktor, pri dlhých hodinách strávených hraním môžu hráči po chvíli pociťovať zvieranie slúchadiel a teplo na ušiach. Nový herný reproduktorový systém Panasonic SoundSlayer SC-GN01 sa však nosí okolo krku a spočíva na ramenách hráča, takže by mal byť o niečo komfortnejší.

Herný reproduktorový systém na krk Panasonic SoundSlayer SC-GN01.

Jednotka s hmotnosťou 244 gramov pritom obklopí hráča „realistickým priestorovým ozvučením“, ktoré sa vytvára prostredníctvom štyroch strategicky umiestnených reproduktorov s plným rozsahom, ktoré majú neodymové magnetické meniče a „vysokovýkonný signálový procesor“. Reproduktor však nie je bezdrôtový a bude ho potrebné napájať cez káblové pripojenie k herným konzolám, počítačom a notebookom prostredníctvom 3,5 mm jack konektora alebo USB konektora, v závislosti od použitého herného zariadenia.

Herný reproduktorový systém na krk Panasonic SoundSlayer SC-GN01.

K dispozícii sú tri zvukové profily, ktoré sú navrhnuté špeciálne pre hráčov a duálne mikrofóny MEMS s potlačením okolitého šumu a ozveny, ktoré zaistia čistú a prirodzenú komunikáciu so spoluhráčmi. Jeden zvukový režim je najvhodnejší pre prostredie hrania hier, ako je Final Fantasy XIV Online či FPS strieľačky, ktorý sľubuje „presné umiestnenie zvuku tak, aby používatelia počuli jemné zvuky, ako sú napríklad kroky“. Režim Voice zvýrazňuje dialógy počas hrania dobrodružných hier. Spoločnosť Panasonic však nezabudla ani na ďalšie skupiny používateľov a zahrnula aj režim pre milovníkov hudby a nadšencov filmov.

Nový herný reproduktorový systém na krk Panasonic SoundSlayer SC-GN01 sa začne predávať v októbri. Ceny pre jednotlivé trhy zatiaľ neboli oznámené.

Herný reproduktorový systém na krk Panasonic SoundSlayer SC-GN01.

Herný reproduktorový systém na krk Panasonic SoundSlayer SC-GN01.