Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Stan s viacerými hojdacími sieťami umožní leňošenie bez stromov

Stan s viacerými hojdacími sieťami umožní leňošenie bez stromov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 7. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Veľmi odlišný štýl hojdacieho stanu iDome Shelter využíva pevný hliníkový, oceľový a karbónový rám, ktorý udrží až 1 000 kilogramov nad zemou. Dokáže dvoch ľudí udržať pri leňošení v zavesenej blaženosti a zároveň udržať vybavenie nad zvedavými zvieratami. Všetky konfigurácie poskytujú tieň pred slnkom a prístrešok sa dá postaviť aj tak, aby poskytoval úplnú ochranu pred poveternostnými vplyvmi pri nočnom kempovaní.

Kľúčom k pevnosti prístrešku iDome Shelter je robustný rám s hrubými stĺpikmi, ktorý sa pri udržiavaní hmotnosti spolieha na integritu v ťahu. Zatiaľ čo pri príliš veľkej záťaži na priemerný rám stanu alebo markízy by sa celá konštrukcia rýchlo zrútila, rám iDome sa podľa jeho tvorcov pri udržaní záťaže skutočne stabilizuje. Pútka v horných rohoch slúžia na pripevnenie jednej alebo dvoch hojdacích sietí a vybavenia, ako sú batohy, oblečenie alebo dokonca aj bicykle. S nosnosťou až 454 kilogramov by iDome Shelter nemal mať problém udržať všetok výstroj a telesnú hmotnosť, ktorú chce daná skupina zdvihnúť zo zeme.

Prístrešok iDome.

Hoci je rám iDome s hmotnosťou 18,5 kilogramu rozhodne mohutný, je navrhnutý tak, aby sa dal jednoducho postaviť. Celý rám je spojený ako jeden kus a jednotlivé tyče a segmenty tyčí sa rozložia a upevnia do tvaru v priebehu niekoľkých minút. Konštrukcia kombinuje hliníkové tyče a objímkové konektory s práškovo lakovaným oceľovým kĺbom, nadrozmernými 18-palcovými (46 cm) oceľovými kolíkmi a kotviacim systémom z uhlíkových vlákien.

Prístrešok iDome.

Postavený prístrešok iDome Shelter kombinuje veľkorysú výšku na státie 2,4 metra na vrchole s päťuholníkovou podlahovou plochou 8,5 metrov štvorcových a celkovým vnútorným priestorom 15 metrov kubických. Najzákladnejší model iDome má strechu z plného polybavlneného ripstopu na ochranu pred slnkom, zatiaľ čo model iDome+ pridáva zadnú stenu z ripstopu pre nastavenie podobné mulletu, ktoré poskytuje určitú smerovú ochranu pred vetrom. Plný variant iDome Camp má steny v celom ráme, zipsy v PVC podlahe a prístrešok završuje kombináciou strechy zo sieťoviny proti hmyzu a vode odolnej dažďovej plachty.

Prístrešok iDome+.

Kalifornská spoločnosť ukázala svoje výrobky na výstave Overland Expo Pacific NW začiatkom tohto mesiaca. Základný model iDome so strechou a rámom ponúka za 799 USD a model iDome+ za 999 USD. Druhý z nich obsahuje dve hojdacie siete spolu so zadnou stenou. Model uzavretého stanu iDome Camp stojí 2 999 USD.

Prístrešok iDome Camp.