Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Dog-E patrí medzi najroztomilejších robotických psov

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 1. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Milovníci domácich zvierat považujú svojich psov za výnimočné stvorenia, no nie každý môže mať doma živého psa. Čoskoro sa však bude dať zaobstarať robot, ktorý je tiež výnimočný. Na veľtrhu CES 2023 bol totiž predstavený robotický pes Dog-E od výrobcu technologických hračiek WowWee. Ten sa pripája k aplikácii a je jedinečný pre každého svojho majiteľa vďaka viac ako 1 miliónu možných kombinácií svetiel, zvukov a osobnostných vlastností.

Po vybalení z krabice a po prvom zapnutí sa rôzne časti tela robotického psa Dog-E rozsvietia na znak prekvapenia. Deti si môžu neskôr zmeniť farby očí, labiek, chvosta či hrude prostredníctvom pripojenej mobilnej aplikácia, pričom na si môžu zvoliť z nepreberného množstva kombinácií farieb tak, aby bol ich robotický štvornohý maznáčik unikátny.

Zdroj: WowWee

Robotické šteňa potom ožije, keď ho deti hladkajú a hrajú sa s ním, pričom sa postupne odhaľuje jeho špecifická osobnosť. Niektoré psy budú vždy hladné, zatiaľ čo iné môžu byť viac hravé alebo plaché, tvrdí spoločnosť WowWee. Deti si môžu tieto unikátne osobnostné vlastnosti navoliť v aplikácii a môžu psíka naučiť robiť triky, dávať bozky a „rozprávať“ tak, že keď vrtí chvostom, zobrazuje text a emotikony.

Zdroj: WowWee

Dog-E je malý a ľahký, pričom nepôsobí ťažkopádne ako iné robotické psy na trhu. Mohol by sa tak stať roztomilým spoločníkom v domácnostiach, ktoré nemôžu mať živého psa. Nový robotický pes Dog-E je už k dispozícii na predbežné objednanie prostredníctvom webovej stránky výrobcu za cenu 79,99 USD. Plánovaný termín dodávok je stanovený na september 2023.

Zdroj: WowWee