Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Malý a ľahučký multifunkčný nástroj na prežitie v divokej prírode

Malý a ľahučký multifunkčný nástroj na prežitie v divokej prírode
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 6. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Outdoor Element predstavila zaujímavý multifunkčný nástroj na prežitie s čudným názvom Fire Flute. Napriek tomu, že číslo na váhe nie je ani len 50 gramov, toto zariadenie obsahuje tyč na založenie ohňa, vodotesný mini úložný priestor na zapaľovacie hubky a núdzovú píšťalku v elegantnom malinkom tele.

Multifunkčný nástroj Fire Flute na prvý pohľad vyzerá ako každá iná tyč na zakladanie ohňa, doplnená o úchopovú rukoväť na konci 9,5 mm hrubej palice z ferrocéria. Táto hliníková rukoväť je pritom o niečo dlhšia ako na mnohých iných ferro tyčiach. To jej pridáva ďalší priestor na umiestnenie prázdneho rúrkového úložiska a núdzovej píšťalky.

Multifunkčný nástroj na prežitie Fire Flute.

Koniec rukoväte udržuje píšťalku, ktorá vydáva zvuk s hlasitosťou až 120 decibelov, ľahko prístupnú na použitie, zatiaľ čo sa celé telo rukoväte odskrutkuje a odhalí malú vodotesnú úložnú kapsulu určenú na držanie zapaľovacej hubky. Spoločnosť Outdoor Element pre tento účel pridala tri vlastné voskom potiahnuté bavlnené hubky a skrýša v nástroji je dimenzovaná tak, aby pojala jednu z nich.

Multifunkčný nástroj na prežitie Fire Flute.

Aj keď obsahuje otvor na pridanie malého lanka, Fire Flute nemá lanko s kovovým úderníkom, ktorý je často priviazaný k zapaľovacím tyčiam, zrejme preto, aby neprekážali pri píšťalke. Má však v balení aj úderník na dokončenie svojich schopností založiť oheň v podobe malej, obdĺžnikovej doštičky, ktorá je umiestnená za držiakom na vrecko. Na to, aby ste sa k nemu dostali, nemusíte odskrutkovať držiak, stačí, ak okrajom doštičky udriete do tyče a vyšlete iskry lietajúce do ohniska. Spoločnosť Outdoor Element odhaduje čas horenia na štyri až päť minút pre každú hubku.

Multifunkčný nástroj na prežitie Fire Flute.

Takže ak a keď vás divočina uvrhne do situácie nutnosti prežitia, môžete prečkať noc s hrejivým ohňom a hvízdať s píšťalkou o pomoc na druhý deň ráno. Multifunkčný nástroj na prežitie Fire Flute, s hmotnosťou len 48 gramov, sa pritom predáva za cenu 24,95 dolárov (približne 23 euro).