Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Zariadenie poháňané ľudskou silou zdvíha strešné stany na autá

Zariadenie poháňané ľudskou silou zdvíha strešné stany na autá
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 6. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Strešné stany sú možno pohodlné pri kempovaní, ale ich montáž a demontáž na strechu vozidla už tak veľmi pohodlná nie je. Zdvíhacie zariadenie Bad Boy bol navrhnutý s ohľadom na túto skutočnosť, pretože umožňuje len jednej osobe rýchlo inštalovať a demontovať strešný stan podľa potreby.

Strešné stany sú skladacie stany v pevnom obale, ktoré sa montujú na strechu vozidla používateľa. Po rozložení zostávajú na mieste na spanie, pričom používatelia sa k nim zvyčajne dostanú pomocou priloženého rebríka. Ich výhodou je, že nezaberajú úložný priestor vo vozidle, ľahko sa rozkladajú, chránia používateľov pred divou zverou a mokrou zemou a navyše poskytujú peknú rovnú plochu na spanie.

Keď však ich používatelia nie sú na kempovaní, stany zaberajú priestor na streche, ktorý by sa mohol využiť na prepravu iných predmetov, napríklad člnov alebo bicyklov. Navyše znižujú dojazd vozidla tým, že zvyšujú odpor vetra. Sú tiež zbytočne vystavené riziku nárazu do prekážok ako sú konáre stromov alebo nízke mosty, či poškodeniu dlhodobým pôsobením ultrafialových slnečných lúčov.

Zdvíhacie zariadenie pre strešné stany tretích strán Bad Boy.

Vzhľadom na ich veľkosť a hmotnosť je pre väčšinu strešných stanov takmer nemožné, aby ich jedna osoba namontovala na vozidlo alebo odstránila z vozidla. Preto prichádza na rad zdvíhací systém Bad Boy.

Toto zariadenie, ktoré vyrába americká spoločnosť RollNJack so sídlom v Ohiu, je v podstate ručný vysokozdvižný vozík.

Zdvíhacie zariadenie pre strešné stany tretích strán Bad Boy.

Pri inštalácii zloženého strešného stanu tretej strany na vozidlo používatelia jednoducho pripevnia stan k U-profilu zdvíhacieho zariadenia Bad Boy, čo je niečo tvarovo podobné ako vidlica v mechanizme vysokozdvižného vozíka, ručne kľukou na zariadení vytočia U-profil nahor, aby bol vyššie ako strešný nosič vozidla, celý stan preklopia na jednu stranu vozidla a potom vytočia U-profil nadol, kým stan nesadne na strešný nosič.

Nožné pákové brzdy na dvoch zo štyroch koliesok zariadenia ho v prípade potreby udržia na mieste. Demontáž stanu z vozidla je rovnaký postup, len v opačnom poradí.

Zdvíhacie zariadenie pre strešné stany tretích strán Bad Boy.

Podľa spoločnosti RollNJack je zariadenie kompatibilné s väčšinou vozidiel SUV. Napriek tomu by si potenciálni kupujúci mali overiť kompatibilitu svojho konkrétneho vozidla. Zariadenie Bad Boy má minimálnu výšku zdvihu 1 830 mm v rozsahu až do 2 290 mm. Zvládne maximálnu hmotnosť strešného stanu 88,7 kilogramov.

V prípade záujmu sa zdvíhacie zariadenie pre strešné stany tretích strán Bad Boy dá získať podporou prebiehajúcej startup kampane na portáli Kickstarter. Ponúkané je za cenu od 495 USD (okolo 461 EUR). Plánovaná maloobchodná cena je 949,99 USD (asi 884 EUR). Distribúcia by sa mala rozbehnúť v septembri.

Zdvíhacie zariadenie pre strešné stany tretích strán Bad Boy.