Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Štýlové trio zariadení od Wistiki pomáha nájsť stratené veci, či zatúlané zvieratá

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 2. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Určite sa viacerým z vás neraz stalo, že ste zabudli, kde ste položili svoje kľúče či peňaženku, alebo ste stratili prehľad o tom, kde sa nachádza váš domáci miláčik. Francúzska spoločnosť Wistiki však predstavila trojicu zariadení, ktoré vám ich prostredníctvom smartfónu pomôžu nájsť.

Už na prvý pohľad zaujmú svojím elegantným dizajnom, ktorý je z dielne známeho návrhára Philippa Starcka.

„Myslíme si, že je dobré vytvoriť vec, ktorá je užitočná a ešte aj dobre vyzerá. Preto sme vyrobili jedno zariadenie na kľúčenku, druhé v rozmere kreditky do peňaženky a tretie pre zvieratá v tvare medailóniku na obojok,“ hovorí pani Lisa Despeyroux, Wistiki.

- „Ako to funguje? Potrebujeme k tomu mať nejaký signál. Je to prepojené cez Bluetooth alebo GPRS?, pýta sa pán Ľubomír Straka, šéfredaktor, Techpedia.SK.

„Je to Bluetooth Low Power.“

- „Nemá to teda krátky dosah?“

„Nie, je to súčasť nášho vylepšenia technológie, preto dve zariadenia majú dosah do 30 metrov a toto pre kľúčenku má dosah až 100 metrov. Pritom životnosť batérie v zariadeniach je až do troch rokov.“

Stratenú vec alebo zviera môžete vyhľadať pomocou sprievodnej aplikácie, ktorá využíva GPS v smartfóne. Tam zobrazí posledné koordináty, na ktorých došlo k prerušeniu signálu so zariadením Wistiki.

„Cez aplikáciu môžete nechať naše zariadenie vydávať zvuk, ktorý budete pri hľadaní počuť, alebo sa v nej dá použiť funkcia Hot Cold Radar. Vtedy keď sa blížite k zariadeniu bude obrazovka zelená, alebo červená ak sa vzďaľujete,“ vysvetľuje pani Lisa Despeyroux, Wistiki.

Aplikácia je navyše prepojená aj s komunitou viacerých ďalších používateľov zariadení Wistiki. A tak môže celá skupina pomôcť nájsť a vrátiť majiteľovi jeho stratené veci alebo zatúlaného domáceho miláčika.