Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Chcete vedieť o tajných chodníčkoch vášho psa či mačky? S Tractive GPS lokalizátorom sa toho dozviete viac

Chcete vedieť o tajných chodníčkoch vášho psa či mačky? S Tractive GPS lokalizátorom sa toho dozviete viac
Autor:
Zuzana S. Wenzlová
Zverejnené:
15. 12. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Majitelia psov a mačiek to často nemajú jednoduché, ak im ich verný kamarát sem tam odbehne „na zálety“ do neznáma. Hľadať strateného psíka či túlavého kocúra po sídliskách je stresujúce pre majiteľa, aj pre štvornohého dobrodruha, ktorý nevie nájsť cestu späť.

Ideálnym pomocníkom by mohol byť Tractive – lokalizátor so zabudovaným GPS. Už čoskoro túto šikovnú pomôcku predstaví spoločnosť na americkom technologickom veľtrhu CES 2018, ktorý venuje značný priestor aj technológiám určeným pre zvieratá a starostlivosť o ne.

Tractive, GPS, lokalizátor, GPS lokalizátor, CES 2018, pes, mačka

Zariadenie Tractive v tvare malého obdĺžnika sa pripne na obojok psa alebo mačky a aktivuje sa pomocou mobilného telefónu, tabletu alebo počítača. Hlavnou výhodou je jednoduchosť a prehľadnosť samotnej aplikácie. Lokalizátor váži len 35g, no jeho nositeľ by mal disponovať hmotnosťou viac ako 4,5 kg. Výhodou zariadenia je odolnosť voči otrasom a vode s certifikáciou IPX7. Zradiť by nemala ani batéria, výrobca sľubuje 2-5 dní výdrže a dobu nabíjania do 2 hodín.

Tractive, zviera, pes, mačka, GPS, lokalizátor, GPS lokalizátor,
S Tractive si môže majiteľ vytvoriť pre zvieratá vo vymedzenom území akýsi virtuálny plot. Ak ho malý kamarát prekročí, majiteľa zvieraťa na akomkoľvek smart zariadení na túto skutočnosť okamžite upozorni aplikácia. Následne v reálnom čase mapuje trasu, ktorou zviera prechádza a tak je vždy zrejmá jeho presná pozícia. Lokalizátor dokáže načítavať presné GPS údaje každé 2-3 sekundy. Navyše, túto trasu je možné porovnávať s minulými výjazdami a získať tak informácie o návykoch zvieraťa, prípadne jeho „tajných“ chodníčkoch.

Majiteľ si podľa vlastného gusta môže vyberať z viacerých farebných verzií. Na výber je dokonca aj dizajn pre poľovníckych a revírnych psov.

Tractive, GPS, lokalizátor, GPS lokalizátor, CES 2018, pes, mačka