Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Robotické masážne kreslo Luraco od vývojárov vojenských technológií

Robotické masážne kreslo Luraco od vývojárov vojenských technológií
Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
2. 8. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Zaujímavé spojenie vojenskej technológie a masážneho kresla má na svedomí americká firma Luraco. Tá má na svojom konte desiatky patentov v oblasti leteckej techniky. Hlavne teda pre vrtuľníky AH 64 Apache a Blackhawk. Vojenské technológie majú zväčša veľmi špecifické požiadavky na presnosť, výkon, ale hlavne na odolnosť. Keď už však dáte dokopy tím, ktorý toto všetko dokáže zabezpečiť, tak prečo ho nevyužiť na niečo civilné. Napríklad masážne kreslá.

Predstava zrejme začala naberať kontúry hlavne pri šibeničných termínoch a nekonečnej sedavej robote. Vtedy sa pravdepodobne vývojári z Luraco začali zaoberať myšlienkou, čo takto si nejaké masážne kreslo sami vyrobiť. Dnes je už však na svete siedma generácia a zbiera jedno ocenenie za druhým. Kreslo už na prvý pohľad zaujme svojou robustnosťou. No s trochou zveličenia sa dá povedať, že je veľké ako také menšie auto. Napríklad Smart. Miesto má však len pre jedného človeka, aj keď ten môže mať až 150 kilogramov.

Masírovacie kreslo Luraco iRobotics 7 už na prvý pohľad zaujme svojou robustnosťou.

Názov kresla je iRobotics 7, a len v kresle samotnom má firma hneď niekoľko vlastných chránených patentov. Poďme však ku kreslu ako takému, respektíve k jeho funkciám. Kreslo má vlastný operačný systém, ktorý môžete ovládať cez dotykovú obrazovku. V systéme je možné určiť špecifické nastavenia až pre 5 osôb. Kreslo je vyhrievané a môžete si nastaviť až 5 stupňov intenzity.

Na šiju a vrchný chrbát sa sústredia akési masážne kolieska umiestnené na 3D robotických ramenách.

Čo sa týka masážnych funkcií tak pod povrchom pracuje viacero zaujímavých systémov. Napríklad trojstupňové „vankúše“ pre masírovanie, ktoré dokážu meniť svoj objem a tým premasírovať aj svalstvo. Unikátny je tiež systém takzvaného strečingu. Nachádza sa pri sedacej časti a jemnou rotáciou sa sústredí na spodný chrbát. Na šiju a vrchný chrbát sa zasa sústredia akési masážne kolieska umiestnené na 3D robotických ramenách. Dokážu presne kopírovať telo a presúvajú sa od jednej partie k druhej. No a na chodidlá zasa výrobca určil jemne rotujúce valce, ktoré premasírujú chodidlá zospodu.

A aký by to bol relax bez hudby, toto kreslo samozrejme obsahuje aj prehrávač mp3 skladieb. No už ostáva len si kúpiť taký dom, do ktorého sa tento rozmerný zázrak zmestí.

Na chodidlá zasa výrobca určil jemne rotujúce valce, ktoré premasírujú chodidlá zospodu.

Trojstupňové „vankúše“ pre masírovanie dokážu meniť svoj objem a tým premasírovať aj svalstvo.