Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Inteligentný riadiaci systém pre akvária aj s 360 stupňovou kamerou

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 11. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ak to človek myslí s akváriom vážne, určite si ho vybaví viacerými zariadeniami, ktoré však potrebujú napájanie a samostatne sa ovládajú. No nový systém Felix spája tieto zariadenia do jedného riadiaceho centra, spolu s možnosťou podvodnej 360 stupňovej kamery. Tá umožní používateľovi sledovať ryby v akváriu priamo prostredníctvom aplikácie.

Do hlavných modulov a USB portov systému Felix sa dajú zapojiť rôzne zariadenia, ako sú ohrievače, svetlá, čerpadlá, snímače teploty, pH metre alebo automatické kŕmidlá. V závislosti od zvoleného modelu sa počet vstupov pohybuje od troch zásuvných modulov a dvoch portov až po osem zásuvných modulov a šiestich portov.

Prostredníctvom sprievodnej mobilnej aplikácie pre systémy iOS a Android si môžu používatelia nastaviť rôzne plány, ktoré automatizujú prevádzku pripojených zariadení alebo ich môžu na diaľku ovládať podľa potrieb. Aplikácia tiež poskytuje upozornenia na veci, ako je potrebná výmena vody alebo čas kŕmenia a navyše pošle upozornenia, ak sa niečo v akváriu pokazí, napríklad nastane výrazná zmena teploty alebo chémie vody. Ak by došlo k výpadku elektriny, voliteľná napájacia batéria udrží všetky pripojené zariadenia po dobu až 36 hodín.

Inteligentný systém Felix pre riadenie akvárií.

Zaujímavosťou je aj voliteľná panoramatická 360 stupňová kamera, ktorá sníma zábery v akváriu v rozlíšení 2560 x 1280 pixlov pri rýchlosti 30 snímok za sekundu. Používatelia majú prístup ku kamere prostredníctvom aplikácie a tak môžu odkiaľkoľvek ovládať kameru a skontrolovať tak, čo robia ich ryby. Vývojári tiež pracujú na funkcii Health Cam, ktorá je založená na umelej inteligencii a je určená pre detekciu chorôb rýb na základe ich vzhľadu, ktoré zachytí kamera.

Medzi ďalšie funkcie patrí kompatibilita s digitálnymi asistentmi Siri, Alexa alebo Google Assistant pre hlasové ovládanie, spolu s funkciami pre rozšírenú realitu, ktorá používateľom navrhne, ako si čo najlepšie vyzdobiť svoje akvárium podľa jeho veľkosti a tvaru.

Inteligentný systém Felix je súčasťou start-up kampane na portáli Indiegogo, kde sa dá získať od 59 dolárov za model Felix Lite s tromi zásuvnými modulmi, až do ceny 245 dolárov za model Felix Pro s ôsmimi zásuvnými modulmi. Predpokladaná distribúcia je naplánovaná na apríl 2019.