Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nie príliš pútavá konzola prenesie DOS hry priamo na obrazovku televízora

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 11. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nostalgickým hráčom prináša spoločnosť Unit-e možnosť si zaspomínať na staré zlaté časy herných klasík na systéme DOS prostredníctvom miniatúrnej hernej konzoly s príznačným názvom PC Classic. Malá béžová škatuľka síce neláka oko svojim prehnaným (možno až nevydareným) retro dizajnom, no používateľovi prinesie možnosť hrania známych počítačových hier priamo na obrazovke jeho televízora.

Herná konzola PC Classic je zameraná na spúšťanie starých hier, ktoré bežali na operačnom systéme DOS, priamo na obrazovku televízora v obývačke. Hoci samotné tituly ešte neboli potvrdené, výrobca uisťuje, že pri vydaní konzoly by malo byť k dispozícii asi 30 plne licencovaných a legálnych hier. Na propagačnom videu je napríklad vidieť spustenú hru Doom.

Herná konzola PC Classic

Spoločnosť Unit-e tvrdí, že herná konzola je optimalizovaná pre hranie hier s konzolovým ovládačom, no aj s kombináciou klávesnice a myši. Konzola má USB port, HDMI výstup a aj kompozitný výstup pre staršie typy televízorov. Znie to všetko lákavo, no dizajnové prevedenie by mohlo odradiť nejedného hráča. Priznajme si, že nie je nič pútavé na béžovej škatuľke, ktorá vyzerá, ako keby ležala v izbe tuhého fajčiara alebo ju práve teraz vyrvali z nejakej 3D tlačiarne.

Herná konzola PC Classic

Možno výrazný dizajn len pomôže k previazaniu s množstvom klasických PC titulov, ktoré staršie ročníky hrávali na podobne nevábnych počítačoch s DOS systémom. A možno sa dizajn ešte vo finálnej verzii upraví. Každopádne bude herná konzola PC Classic dostupná pre podporovateľov start-up kampane, ktorú spoločnosť Unit-e plánuje čoskoro spustiť. Cieľová cena bola stanovená na 99 dolárov a dostupnosť by mala byť niekedy do polovice roka 2019.

Herná konzola PC Classic