Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Navijak s detektorom pohybu pri zábere pošle upozornenie na smartfón

Navijak s detektorom pohybu pri zábere pošle upozornenie na smartfón
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 4. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Tackobox už pred niekoľkými rokmi vybavila navijak Smartrod detektorom pohybu a zvukovou výstrahou, keď ryba zaberie na návnadu. Nový navijak Smart Connect však dokáže rybára upozorniť modernejším spôsobom cez aplikáciu v jeho smartfóne.

Nový navijak Smart Connect by mal byť údajne kompatibilný s akoukoľvek rybárskou udicou. Cieľom je, aby rybár nahodil návnadu do vody a potom môže opustiť svoje rybárske náčinie, zatiaľ čo v niekde v blízkosti čaká na záber.

Pokiaľ ide o základné špecifikácie, navijak Smart Connect je vybavený hliníkovou cievkou, ľahkým kompozitným telom, päť-ložiskovým mechanizmom proti spätnému rázu a prevodovým pomerom 4,7 : 1. Má však aj odnímateľný zadný modul, ktorý obsahuje snímač pre detekciu vibrácií rybárskeho prútu. Tento modul navyše obsahuje jednotku pre bezdrôtové pripojenie Bluetooth a batériu, ktorá sa nabíja cez USB port. Na jedno nabitie by mala vydržať 40 hodín používania.

Navijak na udicu Tackobox Smart Connect.

Keď konečne ryba zaberie, navijak Smart Connect na to reaguje prenosom signálu Bluetooth do smartfónu rybára s operačným systémom iOS alebo Android. Sprievodná bezplatná aplikácia upozorní používateľa prostredníctvom buď zvukovým alarmom, blikajúcim displejom alebo vibráciou. Aplikácia tiež umožní používateľovi zaznamenať GPS súradnice úlovkov a dá sa spárovať s Bluetooth LED osvetlením iných výrobcov. Lampa sa napríklad rozsvieti, aby rybár vedel, že ryba sa už chytila na návnadu.

Navijak na udicu Tackobox Smart Connect.

Jeden smartfón dokáže naraz monitorovať až štyri navijaky Smart Connect. Bluetooth jednotka na navijaku sa automaticky vypína, keď sa lanko začne navíjať, aby sa zabránilo posielaniu nežiaducich dodatočných upozornení spôsobených trhaním ryby na udici. Ako náhle je ryba chytená, stlačením tlačidla na navijaku sa Bluetooth jednotka opäť zapne.

Navijak Tackobox Gold Series Smart Connect je k dispozícii za cenu 119 dolárov.

Sprievodná mobilná aplikácia pre navijak Tackobox Smart Connect.

Navijak na udicu Tackobox Smart Connect.