Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Sony odhalila nový bezdrôtový herný ovládač DualSense pre PS5

Sony odhalila nový bezdrôtový herný ovládač DualSense pre PS5
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 4. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

O budúcej hernej konzole PlayStation 5 toho zatiaľ spoločnosť Sony moc neprezradila a informácie dostávame skôr po malýchh dávkach. Tentoraz japonský výrobca poodhalil úplne nový bezdrôtový herný ovládač DualSense, ktorý sa dizajnovo líši od predchádzajúcich generácií.

Vzhľad herných ovládačov DualShock pre herné konzoly PlayStation 1 až 4 zostal takmer nezmenený, s niekoľkými malými úpravami. Bolo pridané tlačidlo Zdieľať a touchpad, ale základný tvar ovládača a rozloženie ovládacích prvkov zostali zachované. No tentoraz Sony zmenila dizajn o niečo výraznejšie. Nový ovládač má úhľadnejšie tvary, je hrubší a dvojfarebný.

Nový bezdrôtový herný ovládač DualSense pre hernú konzolu PlayStation 5.

A už sa ani nenazýva ako DualShock, ale Sony mu hovorí hovorí DualSense. Nové meno nepochybne vychádza z integrovanej hmatovej technológie pre spätnú väzbu. Vývojári môžu naprogramovať dva haptické motorčeky v ovládači tak, aby vibrovali v rôznych vzorcovh a simulovali tak hráčom rôzne pocity, napríklad šliapanie bahnom alebo narazenie automobilu do steny.

Nový bezdrôtový herný ovládač DualSense má tiež vstavaný mikrofón, takže hráči môžu spolu hlasovo komunikovať bez toho, aby museli mať externý mikrofón. Otázne je však, ako dobre bude mikrofón v ovládači z rúk hráča zachytávať jeho reč. Aj Sony hovorí, že pre časovo dlhšie komunikácie budete pravdepodobne chcieť použiť lepší externý mikrofón. No je pekné mať na výber.

Nový bezdrôtový herný ovládač DualSense pre hernú konzolu PlayStation 5.

Herný ovládač DualSense prináša aj niekoľko drobných zmien. Tlačidlo Zdieľať sa teraz nazýva Vytvoriť, ale čo presne to znamená si Sony šetrí na ďalšie oznámenia. Svetelná lišta, ktorá kedysi bola na vrchnej časti ovládača sa teraz nachádza po stranách touchpadu. Tlačidlo PS, ktoré vyvolá úvodnú ponuku, je teraz v tvare loga PlayStation. Spoločnosť Sony tiež tvrdí, že herný ovládač DualSense je ergonomický pre celý rad veľkostí rúk, nie je príliš ťažký a má dlhú výdrž batérie.

Nový bezdrôtový herný ovládač DualSense pre hernú konzolu PlayStation 5.