Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Dream Glass 4K: Zábava v rozšírenej realite pre celú rodinu

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 7. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Dreamworld predstavila novú generáciu AR okuliarov Dream Glass 4K. Vďaka vysokému rozlíšeniu 4K a konektivite 5G sa z nich stáva pútavé zariadenie pre zobrazenie rozšírenej reality, ktoré prináša domácu zábavu pre celú rodinu.

Okrem rozlíšenia 4K a 5G sa špecifikácie zhodujú s predchádzajúcim modelom DreamGlass Air. AR okuliare majú zorný uhol 90 stupňov a sú schopné do reálneho priestoru premietať obsah v ekvivalente obrazovky s uhlopriečkou 200-palcov (5,08 metra). Táto obrazovka môže zobrazovať takmer čokoľvek, od pracovnej plochy počítača, cez film až po hru.

Okuliare pre zobrazenie rozšírenej reality DreamGlass 4K.

Rovnako ako predchodca, aj AR okuliare DreamGlass 4K sa môžu pripojiť k viacerým zariadeniam (smartfón, herná konzola, notebook) prostredníctvom HDMI konektora alebo USB-C portu. Okuliare sú vybavené klasickým 3,5 mm konektorom pre pripojenie slúchadiel a vďaka privátnemu AR displeju tak môže používateľ hrať hru, zatiaľ čo niekto iný vedľa neho pozerá televíziu, a vzájomne sa nerušia. No zábavu v rozšírenej realite si môžu užívať členovia rodiny aj spoločne, najmä v tomto období, kedy trávime viac času doma ako inokedy.

Okuliare pre zobrazenie rozšírenej reality DreamGlass 4K.

Výhodou je, že toto zariadenie je ľahké, váži len 185 gramov a funguje dobre aj v prípade, že používateľ nosí dioptrické okuliare. Integrovaná batéria má výdrž približne päť hodín na jedno nabitie, čo je dostatok času aj na dva dlhšie filmy alebo kratší seriálový maratón.

Nové okuliare pre zobrazenie rozšírenej reality DreamGlass 4K sa dajú získať prostredníctvom podpory start-up kampane na portáli Indiegogo už od 332 euro. Distribúcia prvých kusov pre podporovateľov kampane je naplánovaná na september tohto roku.

Okuliare pre zobrazenie rozšírenej reality DreamGlass 4K.