Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Microsoft oficiálne potvrdil dátum vydania a cenu Xbox Series S

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 9. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Po tom, čo nedávno uniklo niekoľko informácií, spoločnosť Microsoft oficiálne predstavila svoju pripravovanú hernú konzolu Xbox Series S. Spoločnosť tak potvrdzuje, že základný model hernej konzoly novej generácie dorazí na trh 10. novembra a bude stáť 299 dolárov.

Je to rovnaký dátum, v akom by mala byť uvedená na trh aj vlajková loď hernej konzoly Xbox Series X. Zverejnená upútavka ďalej potvrdila podporu pre až 120 snímok za sekundu v rozlíšení 1440p, technológiu DirectX Raytracing a integrované 512 GB SSD úložisko.

Spoločnosť Microsoft zatiaľ neoznámila úplné špecifikácie pre Xbox Series S, no lacnejšia a menšia herná konzola je zameraná na plynulé hranie v rozlíšení 1440p pri výkone 4-roch teraflopov. Xbox Series S bude pritom zdieľať rovnaký procesor ako bude mať Xbox Series X, čo z tohto zariadenia robí prekvapivo lacný vstupný bod do hrania hier novej generácie neskôr v tomto roku.

No bude potrebné zistiť oveľa viac o grafickom výkone hernej konzoly Xbox Series S. Možno jedinou okamžite zjavnou hardvérovou nevýhodou je kapacita vnútorného úložiska. V niektorých prípadoch totiž 512 GB nemusí byť dostačujúce, najmä preto, že najmodernejšie hry pravidelne prekračujú hranicu 100 GB. Je preto pravdepodobné, že konzola Xbox Series S bude mať rovnaký vymeniteľný port pre úložisko, aký sa nachádza na väčšej konzole Xbox Series X. Spoločnosť Microsoft tiež v konzole Xbox Series S nepoužila Blu-ray jednotku, takže rozšírenie úložiska bude zrejme nevyhnutnosťou.

Spoločnosť Microsoft sľubuje, že čoskoro vydá ďalšie podrobnejšie informácie o pripravovanej hernej konzole Xbox Series S, takže by nemalo trvať dlho, kým sa dozvieme oveľa viac o drobnej hernom zariadení Xbox novej generácie z dielne spoločnosti Microsoft.

Pripravovaná herná konzola Microsoft Xbox Series S.