Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Google spúšťa svoju hernú službu Stadia už aj na Slovensku

Google spúšťa svoju hernú službu Stadia už aj na Slovensku
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 12. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Google sprístupňuje cloudovú hernú platformu Stadia v ďalších ôsmich európskych krajín, vrátane Slovenska. Používateľom umožňuje okamžite hrať obľúbené videohry na príslušenstve, ktoré už majú doma, ako sú notebooky, počítače, kompatibilné telefóny a takisto aj rôzne herné ovládače. Vďaka cloudovej platforme fanúšikovia hier nemusia čakať na sťahovanie, aktualizácie či inštaláciu hier.

Stadia prináša používateľom slobodu v rozhodovaní, ako, čo a kde budú hrať na akomkoľvek z podporovaných zariadení, ktoré im vyhovuje. Stadia je bezplatne dostupná pre každého, kto má vytvorený účet na Gmaili – hráčom sa stačí zaregistrovať na Stadia.com a môžu sa pustiť do hrania. Po registrácii tak majú okamžitý bezplatný prístup k takým titulom ako Destiny 2 či Super Bomberman R Online. Sprístupnenie služby bude postupne nabiehať používateľom Gmailu v priebehu najbližších 24 hodín.

Ilustračné foto (Zdroj: Google)

Všetci noví používatelia Stadie získavajú na jeden mesiac zadarmo prístup k Stadia Pro, prémiovej predplatenej službe, ktorá zahŕňa množstvo bezplatných hier. Všetky nárokované hry zostávajú používateľom k dispozícii počas celej doby trvania predplatného, pričom každý mesiac sú v rámci prémiovej služby pridávané nové tituly. V prípade, že má používateľ záujem pokračovať v platenej verzii Stadia Pro (aj po bezplatnom mesačnom skúšobnom období), mesačné predplatné predstavuje 9,99 EUR. Z predplatného je možné sa kedykoľvek odhlásiť.

V obchode Stadia je tiež možné si jednotlivé herné tituly aj kúpiť. Či majú používatelia záujem o prechádzku ulicami Nočného Mesta v hre Cyberpunk 2077, alebo sa chcú stať legendárnym vikingským bojovníkom, ktorý vyrástol na príbehoch o bitkách a sláve v hre Assassin Creed Valhalla, každý si tu nájde to svoje. Viac informácií na stadia.google.com.

Ilustračné foto (Zdroj: Google)

(Zdroj: Tlačová správa Google)