Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Roadie Coach sa môže stať osobným učiteľom hry na gitaru

Roadie Coach sa môže stať osobným učiteľom hry na gitaru
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 2. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Naučiť sa hrať na nejaký hudobný nástroj môže byť ťažké, no v dnešnej dobe vám s tým môžu technológie, ktoré udržia motiváciu. Nové riešenie s názvom Roadie Coach je pritom opisované ako audio rekordér, systém na učenie hudby a MIDI ovládač v jednom.

Roadie Coach je dielom spoločnosti Band Industries a má podobu hranatého zariadenia, ktoré sa upína na akustickú alebo elektrickú gitaru či ukulele tretích strán. Dá sa pritom nastaviť pre rôzne šírky hudobného nástroja a má výstelku, ktorá chráni hudobný nástroj pred poškodením.

Obsahuje integrovaný piezoelektrický snímač a mikrofón, zatiaľ čo navrchu sú umiestnené dva dotykové LED pásiky. Tie umožňujú používateľovi komunikovať so zariadením, sledovať pokrok alebo upravovať výkon. Funkcie ako aktivovanie digitálnych efektov alebo spúšťanie MIDI príkazov sú tiež vo vývoji.

Digitálny učiteľ hrania na gitaru Roadie Coach.

Elektrickú gitaru alebo externý mikrofón je možné pripojiť cez 3,5 mm audio konektor na jednom konci, ktorý je umiestnený vedľa 3,5 mm audio výstupu pre slúchadlá. Interná batéria sa postará o nepretržité nahrávanie po dobu až šesť hodín na jedno nabitie. Batéria sa nabíja prostredníctvom konektora USB-C.

Zariadenie Roadie Coach pracuje so sprievodnou mobilnou aplikáciou, ktorá pomáha študentom naučiť sa piesne, zručnosti a techniky hrania. K dispozícii sú stovky populárnych skladieb naprieč mnohými žánrami. Aplikácia dokáže rozdeliť melódie na zvládnuteľné časti a spomaliť skladby, aby sa používateľ mohol učiť vlastným tempom. Je možné prehrať sprievodné stopy, ktoré pomôžu k lepšiemu sústredeniu, a skladby sa môžu presunúť na inú klávesu, ak je to pohodlnejšie.

Digitálny učiteľ hrania na gitaru Roadie Coach.

Výučbový systém využíva vstavané mikrofóny na analýzu toho, čo sa hrá, a poskytuje spätnú väzbu na ceste k zlepšeniu zručností a udržania pokroku. Navrhuje pritom oblasti, ktoré si môžu vyžadovať viac pozornosti, a prináša návody a cvičenia na zlepšenie techniky hrania. Nastavenie tiež umožňuje používateľom zdieľať učebné údaje s učiteľom hudby alebo mentorom. Vstavaný mikrofón dokáže zachytiť aj vokály, takže zariadenie môže pomôcť tým, ktorí chcú zvládnuť spievanie a hranie súčasne, so spätnou väzbou na oboch frontoch.

Digitálny učiteľ hrania na gitaru Roadie Coach.

Roadie Coach má v rukáve aj ďalšie triky. Môže slúžiť ako prenosný viacstopový rekordér s vlastnými nápadmi, jamovaním a tréningovými reláciami automaticky organizovanými v priečinkoch pre ľahký prístup k histórii a metrikám tréningov. Poslúži aj ako kontaktný mikrofón pri hraní naživo alebo ako mikro zosilňovač pri cvičení na elektrickej gitare. Podporuje tiež Bluetooth MIDI, pričom obe dotykové plochy sú dostupné na priradenie k ovládacím prvkom, nástrojom alebo parametrom v softvéri na produkciu hudby.

Digitálny učiteľ hrania na gitaru Roadie Coach.

Toto zariadenie tak určite vyzerá ako užitočná súprava pre hráčov na gitary. Roadie Coach sa dá získať prostredníctvom podpory startup kampane na portáli Kickstarter od 149 dolárov. Ak všetko pôjde podľa plánu, odhaduje sa, že preprava sa začne v októbri ešte pred všeobecnou dostupnosťou.